1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAĞDAŞ KENTE GEÇİŞ ÇABALARI
ÇAĞDAŞ KENTE GEÇİŞ ÇABALARI

ÇAĞDAŞ KENTE GEÇİŞ ÇABALARI

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, göreve başlarken belirlenen üç ana hedefe adım adım yaklaştıklarını belirtti

A+A-

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, göreve başlarken belirledikleri üç ana projenin tamamlanması için çabalarının sürdüğünü ve hedeflerine adım adım yaklaşmaya devam ettiklerini söyledi.
   Benli, çalışmalarında birinci aşamanın “Köyden Kente Dönüşüm” diye adlandırılan proje olduğunu belirterek, bunun da bir kentin temelini oluşturan altyapılarının kurulması anlamına geldiğini kaydetti. Benli, bu projenin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
   “Gönyeli, ülkemizin altı üstü projeli tek kentidir. Yeni açılan arsaların altyapılarının yapıldığı tek kenttir. Ülkede temel sorunları büyümeyen birikmiş temel altyapı sorunlarını aşmış bir kenttir. Altyapı projesini yüzde 90 tamamladık. Şimdi yeni hedeflere yöneldik”.
   İkinci hedeflerinin çağdaş kente geçiş olduklarını söyleyen Ahmet Benli bu projedeki amaçlarının insana yönelik sosyal projeleri desteklemek ve geliştirmek olduğunu belirtti.
     Benli, “Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi’nin (SAM) kuruluş amacı halka hizmet etmektir. Şu anda yaklaşık bin 300 kişiye hizmet ediliyor. Gönyeli SAM’ın faaliyet alanı yaklaşık bin 500 metrekare büyüklüğündedir. KKTC’nin ilk sosyal aktivite merkezi olarak yılsonunda hizmete başlayacaktır” dedi.

“Sökülenden fazla dikeceğiz”

   Belediye Başkanı Ahmet Benli, üçüncü hedeflerinin çevre düzenlemesi olduğunu belirtti. Benli, altyapı çalışmaları sırasında sökülen ağaçlar konusunda vatandaşların gösterdikleri tepkinin normal olduğunu ancak, sökülen ağaçların yerine daha fazla ağaç dikileceğini ve ağaç fidanlarının da hazır olduğunu savundu.
   İlgili birimi güçlendirip Lefke Avrupa Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’yle birlikte çalışmalar yapıp çevre planı hazırladıklarını belirten Benli, bu güne dek yaklaşık 10 bin fidan diktiklerini, 90 koruluk yarattıklarını, kesintisiz çocuk parkı ve peyzaj düzenlemeleri yaptıklarını ifade etti.
   Benli, çevre konusunda yapılanları şöyle özetledi:
   “Çevre kapsamında yaptığımız diğer bir çalışma da ki bu en önemlilerden birisidir Atatürk Caddesi Dönüşüm projesidir. Ülkemizin ileri gelen şehir planlamacıları iki yıl gibi bir sürede projelendirdiler. Vatandaşlarımızdan gelen her istek ve şikâyeti dikkate alıyoruz.
   Bu köklü değişiklilerde ağaçların zarar görmesi de söz konusudur. Eskiden burada bulunan ağaçlar tür itibariyle uygun değildi. Ağaçların bazıları kök yapıları ile kaldırımları sökmekte bazıları su kanallarını tıkamakta. Bu ağaçlar kaldırıldı ve engel olanlar da varsa kaldırılacak. Bu ağaçların yerine fidanlığımızda bu maksatla özel olarak yetiştirdiğimiz, özel olarak hazırladığımız uygun türler dikilecek, bu ağaçlar uzmanlar tarafından seçilmiştir. Sökülenlerden daha fazlası ve estetik olarak güzel görünen fidanlar bunlar ve yakın zamanda hepsini ekeceğiz.”
   Benli, yaşanan tüm rahatsızlıklara vatandaşların biraz sabır göstermesini isteyerek, daha çağdaş ve yaşanır bir Gönyeli yaratmak için çabaladıklarını sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.