1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇAĞDAŞ KIBRIS TÜRK FOTOĞRAFI”
“ÇAĞDAŞ KIBRIS TÜRK FOTOĞRAFI”

“ÇAĞDAŞ KIBRIS TÜRK FOTOĞRAFI”

tarihte iz bırakmış fotoğrafçılar kayıtlara geçti.

A+A-

CEYHAN ÖZYILDIZ’IN KALEME ALDIĞI KİTAPTA 17 FOTOĞRAFÇI/FOTOĞRAF SANATÇISI HAKKINDA DETAY VAR

“FOTOĞRAF GÖRSEL BELGE… AYNI ZAMANDA  SANATSAL BİR UĞRAŞ”

“… Fotoğraf görsel belge olmanın yanında, aynı zamanda estetik eğilimlerin sarmalladığı sanatsal bir uğraşın merkezine de oturabiliyor… Bugün teknik anlamda iyi bir fotoğraf çekmek, kötü bir fotoğraf çekme ihtimalinden daha olasıdır. Geriye kalan özgün bir perspektif ve yaratıcı algının devreye girmesidir…”

Fotoğraf, fotoğrafın önemi bu ifadelerle tanımlandı Çağdaş Kıbrıs Türk Fotoğrafı adlı kitabın önsözünde. Kültür Dairesi’nde Kitap Fuarları Sorumlusu olarak çalışan Öykü Yazarı ve Fotoğrafçı Ceyhan Özyıldız’ın kaleme aldığı kitap, fotoğraf tekniklerini, Kıbrıs Türk fotoğrafının tarihini aktarıyor. İlginç fotoğraflardan örneklerin de yer aldığı kitapta 17 fotoğrafçı/fotoğraf sanatçısı/sanatçı ile yapılmış detaylı röportajlar da yer almış.

Kitaba özgeçmişleriyle, eser ve ürünleriyle konu olan fotoğrafçılar/sanatçılar geniş bir yelpaze… Kadir Kaba, Hikmet Uluçam, M. Tevfik İleri, Lisani Otağ, Veli Kaymaklılı, Yıltan Taşçı, Ümit İnatçı, Hakan Kaşif, Gazi Yüksel, Giray Karahasan, Mehmet Gökyiğit, Hüseyin Sayıl, Buket Özatay, Tevfik Camgöz, Hasan Bağlar, Barış Saydam ve Kerim Belet.

Topalm 416 sayfalık kitapta, Kıbrıs Türk fotoğrafının tarihini özetleyen Kadir Kaba’nın yazısında da, tarihte iz bırakmış fotoğrafçılar kayıtlara geçti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.