1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAĞLAR: “ULUSAL KANSER KONTROL PROGRAMI ŞART”
ÇAĞLAR: “ULUSAL KANSER KONTROL PROGRAMI ŞART”

ÇAĞLAR: “ULUSAL KANSER KONTROL PROGRAMI ŞART”

Sibel Siber, her türlü sağlık çalışmasında, koruyucu hekimlikte ve hastalıkların etkeninin bulunmasında istatistiki bilgilerin önemli olduğuna ancak sağlıklı istatistiki veriler bulunmadığına işaret etti.

A+A-

SİBER: “SAĞLIK ALANINDA İSTATİSTİKÎ VERİLERE ULAŞILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILMALI”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, her türlü sağlık çalışmasında, koruyucu hekimlikte ve hastalıkların etkeninin bulunmasında istatistiki bilgilerin önemli olduğuna ancak sağlıklı istatistiki veriler bulunmadığına işaret ederek, bu sorunun aşılması için çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre Siber, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve Dernek Bilimsel Danışmanı, Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar’ı kabul etti.

Kabulde, kanserin ülke için ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Siber, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin bu konuda çok yararlı çalışmalar yaptığını ifade etti.

Siber, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi her şeyin sadece hükümetlerden beklenmemesi gerektiğini, sosyal sorumluluk projesi çerçevesindeki vatandaş devlet işbirliği ve sivil toplum örgütleri ile sıkıntıların daha kolay aşılabileceğini vurguladı.

Ülkede kanser vakalarının yüksek oranda görülmesinin altında yatan etkenlerin araştırılması için daha geniş ve bilimsel çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Siber, sağlığı olumsuz etkileyen ve yasal önlemi alınmamış konular üzerinde meclis komitelerinde çalışmalar yapıldığını belirtti.

Bununla bağlantılı olarak halen ilgili bakanlıklarda görüşülmekte olan Gıda Güvenliği Yasası’nın bir ana önce Meclise gelmesini beklediklerini ifade eden Meclis Başkanı Siber, sağlık ve çevre konularındaki yasaları hızla geçirmek için çalışacaklarını söyledi.

Tüm sağlık çalışmalarında, koruyucu hekimlikte, hastalıkların etkenini bulunmasında ve birçok çalışmada istatistiki bilgilerin önemini vurgulayan Siber, ülkede halen sağlıklı istatistiki veriler olmamasından üzüntü duyduğunu ifade etti.

Siber, bu sorunun aşılması ve biran önce istatistiki verilere ulaşılması için çalışma yapılması gerektiğini ekledi.

ÇAĞLAR: “ULUSAL KANSER KONTROL PROGRAMI ŞART”

Temel Onkoloji Uzmanı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı Mine Çağlar da, ülkede ve dünyada kanser hastalığının hızla arttığına dikkat çekerek, Ulusal Kanser Kontrol Programı’nın ülkeye kazandırılmasını istediklerini ifade etti.

Çağlar, bu programın ülkeye kazandırılması halinde kanserle mücadelenin bilimsel bir otorite ile değerlendirileceğini ekledi.

Ülke genelinde halka ulaşmak adına yaptıkları çalışmalara da değinen Çağlar, köyleri gezerek 19 ayda 6 bin kişiye ulaştıklarını; kanser ve erken tanı konusunda halkı bilinçlendirdiklerini dile getirdi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de, derneğin çalışmalarını içeren bir dosyayı Meclis Başkanı’na takdim etti ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.