1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÇAĞLAYAN PARKI İMDAT ÇAĞRISI YAPIYOR"
"ÇAĞLAYAN PARKI İMDAT ÇAĞRISI YAPIYOR"

"ÇAĞLAYAN PARKI İMDAT ÇAĞRISI YAPIYOR"

Alkolik yuvasına döndü!

A+A-

Melin DOBRAN

Başkent Lefkoşa’nın sembollerinden olan Çağlayan Parkın durumu görenlerin yüreğini sızlatıyor. Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin, 2008 yılında yaklaşık bir milyon TL para harcayarak restore ettiği tarihi Çağlayan Parkı kendi kaderine terk edildi ve adeta alkoliklerin yuvası haline geldi. 

Adeta imdat çağrısı yapan parkta, çocukların oynaması için yapılan aletler kendini bilmez kişiler tarafından yerlerinden sökülüp kırılırken, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bekçi

kulübesinin ise camları kırılmış, içerisi de pislikle doldurulmuş...

 

Aileler çocuklarını parka göndermiyor…

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sahip çıkmadığı alan olarak anılmaya başlayan Çağlayan Park’a artık aileler de çocuklarını gönderemiyor. Gençlerin gece gündüz içki içip, etrafa zarar verdiklerini söyleyen aileler, “Çocuklarımızı parka gönderemiyoruz. Göndermekten korkuyoruz. Parkta yatıp parkta kalkanlar var. Burası adeta pansiyon haline geldi. Belediye parka sahip çıkmıyor, poliste bu taraflara hiç uğramıyor. Her türlü suç burada işleniyor” dedi.

 

“Büyük paralar harcanmıştı…”

Büyük paralar harcanarak yapılan park, şimdi harap durumda. Oldukça geniş bir alana kurulmuş olan park, ne yazık ki vatandaşlara ve çocuklara ev sahipliği yapamıyor. Bir zamanlar park banklarında ve çardağında aileler otururken, çocuklar gönüllerince eğleniyorlardı. Şimdilerde ise Çağlayan Parkı’nda çıt çıkmıyor. Parkın girişindeki parkeler ve oyun alanındaki süngerimsi parkeler sökülmüş durumda. Söz konusu parkta, Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait güvenlik kabininde ise güvenliği sağlayacak bir personel yok.  Bunun yanı sıra kabinin camları kırık dökük.  

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.