1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAKICI: “ALELACELE ERKEN SEÇİME GİTMEK, UBP HÜKÜMETİNİN KURTARILMASI ANLAMINA GELİR”
ÇAKICI: “ALELACELE ERKEN SEÇİME GİTMEK, UBP HÜKÜMETİNİN KURTARILMASI ANLAMINA GELİR”

ÇAKICI: “ALELACELE ERKEN SEÇİME GİTMEK, UBP HÜKÜMETİNİN KURTARILMASI ANLAMINA GELİR”

KAMU-SEN, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

A+A-

“UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI SATICILARLA AYNI MUAMELEYİ GÖRMEMELİ, TÜRKİYE’DEKİ GİBİ DENETİMLİ SERBESTLİKLE TEDAVİ VE REHABİLİTE GÖRMELİ... DEVLET MAFYANIN PEŞİNE DÜŞECEK STRATEJİ BELİRLEMELİ”

ÖZKARDAŞ: “MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ ÖNLENMEZSE HALKIN İRADESİNE HER AN MÜDAHALE YAPILABİLİR... ERKEN SEÇİM BİRŞEYİ DEĞİŞTİRMEYECEK... HALK KIRK SATIR MI, KIRK KATIR MI İKİLEMİYLE KARŞI KARŞIYA...”

Lefkoşa, 28 Mayıs 13 (T.A.K.): Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “28 Temmuz’da alelacele erken seçime gitmenin Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin kurtarılması anlamına geldiğini; bunun UBP ile Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) kumpası olduğunu” öne sürdü.

Şu anda Meclis’te müthiş bir oyun oynandığını savunan Çakıcı, hükümete karşı verilen güvensizlik önergesinin ne zaman görüşüleceğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ve sendikanın bağımlılıkla mücadele komitesi üyelerinden oluşan heyet, bugün saat 10.30’da TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’yı ziyaret etti. TDP Genel Merkezi’nde yer alan görüşmede, hem ülkedeki son siyasi gelişmeler, hem de uyuşturucu, sigara ve alkol bağımlılığıyla ilgili mücadele konuları gündeme geldi.

ÖZKARDAŞ: “MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ ÖNLENMEZSE HALKIN İRADESİNE HER AN MÜDAHALE YAPILABİLİR”

Kamu-Sen Başkanı Özkardaş, ziyarette yaptığı konuşmada sendika bünyesinde faaliyet gösteren komitelerden birinin de bağımlılıkla mücadele olduğunu belirterek, TDP’nin hassasiyetini bildikleri için önlemler konusundaki projeleri görüşmek için geldiklerini söyledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini, erken seçim sürecine girildiğini ancak Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası, Meclis İçtüzüğü değişiklikleri yapılmadan, milletvekili transferi önlenmeden ve ülke tek seçim bölgesi yapılmadan bir seçime gitmenin çözüm olmayacağını ifade eden Özkardaş, milletvekili transferi önlenmezse halkın iradesine her an müdahale yapılabildiğini savundu.

Mehmet Özkardaş, 8 ay önce bu konudaki görüşlerini yazdıkları mektuba TDP’den yanıt gelmemesini eleştirerek, birçok söylenenin sözde kaldığını; halen milletvekili olanların tümünün de yeniden aday olacağını, halkın “kırk satır mı, kırk katır mı” ikilemiyle karşı karşıya bırakıldığını, seçimle bir şeyin değişmeyeceğini öne sürdü.

Halkın önüne üçüncü bir alternatif konulabilmesini istediklerini belirten Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, erken seçimin 15-20 gün ertelenmesini ve sözünü ettiği yasaların değişmesinden sonra seçime gidilmesini istedi. Bugünkü durumda seçime katılımın oldukça düşeceğini ve kurulacak koalisyon hükümetinin de ömrünün kısa olacağını savunan Özkardaş, “Halk iradesini yansıtan bir seçim olmayacak” dedi.

TÜRKMEN: “CEZAEVİNDE 200 MAHKUM”

Kamu-Sen Uyuşturucuyla Mücadele Komitesi Başkanı İzzet Türkmen de, çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi ve “şu anda Merkezi Cezaevi’nde 200 kadar uyuşturucu kullanıcısı veya satıcısı mahkum bulunduğunu; ama örgüt başlarının Cezaevi’nde olmadığını” belirterek, uyuşturucu kullanıcılarının rehabilite edilerek topluma kazandırılması gerektiğini söyledi.

ÇAKICI: “BU YASALARIN GEÇMEMESİNDEN TDP SUÇLANAMAZ”

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın değişmesine “seçimden sonra ele alırız” diyen UBP’nin ve “değişik görüşler var” diyen CTP’nin karşı olduğunu öne sürerek, Siyasi Partiler Yasası’ndaki değişikliklerde ise transferler yasaklanmadığı için TDP’nin karşı çıktığını söyledi.

Kendilerinin 29 Eylül’de seçim isterken hem bu yasalardaki değişikliklerin, hem de Faiz Yasası’nın geçmesini istediklerini belirten Mehmet Çakıcı, bazı yasaların geçmemesinden sadece 3 milletvekili bulunan TDP’nin suçlanamayacağını belirtti.

“UBP HÜKÜMETİNİN KURTARILMASI OPERASYONU”

Çakıcı, “28 Temmuz’da alelacele erken seçime gitmenin UBP hükümetinin kurtarılması operasyonu ve UBP ve CTP’nin kumpası olduğunu” iddia ederek, Meclis Başkanı Hasan Bozer de bu yasaların değişmesini istiyorsa neden UBP içinde ağırlığını koymadığını sordu.

Mehmet Çakıcı, TDP’nin tüm bu konulardaki görüşlerini önümüzdeki hafta yazılı olarak da Kamu-Sen’e sunacağını ve taraf olmasını isteyeceğini belirterek, “Tarafsızlık bertaraf olmaktır” dedi.

“Şu anda Meclis’te müthiş bir oyun oynandığını” savunan Çakıcı, hükümete karşı verdikleri güvensizlik önergesinin ne zaman görüşüleceğinin belli olmadığını, komplo yapacak birileri varsa onun 3 milletvekiliyle TDP olamayacağını, “en büyük komplonun Başbakan İrsen Küçük’ün CTP’yle beraber yaptığı komplo olduğunu” iddia etti.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE... “KULAK VERİLMEDİ”

Uyuşturucu, alkol ve sigarayla bağımlılık konusuna da değinen TDP Genel Başkanı Çakıcı, 2000 yılında hazırlanan eğitim programının 13 yıldır hayata geçmediğini; 2006’da hazırladıkları raporda yer alan yapılması gerekenlerin de yapılmadığını; bilimsel çalışmaların hiçbirine kulak verilmediğini belirtti.

Çakıcı, bağımlılarla uyuşturucu satıcılarının aynı muameleyi ve cezaları gördüğünü; oysa Türkiye’deki gibi denetimli serbestlik öngören yasal düzenlemelerle bağımlıların ceza yerine tedavi ve rehabilitasyona alınması gerektiğini anlattı. Çakıcı, ayrıca mafyanın peşine düşecek bir devlet stratejisi belirlenmesini istedi ve işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.