1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAKICI: “CTP, İRSEN KÜÇÜK’E CAN SİMİDİ OLDU”
ÇAKICI: “CTP, İRSEN KÜÇÜK’E CAN SİMİDİ OLDU”

ÇAKICI: “CTP, İRSEN KÜÇÜK’E CAN SİMİDİ OLDU”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı...

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, erken seçime kadar yapılacak her türlü yasa dışı ve keyfi vatandaşlık, usulsüz uygulama ve icraatlardan Ulusal Birlik Partisi (UBP) kadar, seçimlere İrsen Küçük başkanlığında girilmesine olanak sağladığını savunduğu Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güler’in (CTP-BG) de sorumluluğu olduğunu ileri sürdü.
 
TDP Genel Başkanı Çakıcı yaptığı yazılı açıklamada, salı günkü olağanüstü birleşime katılmayan CTP-BG’nin Güvensizlik Önergesi’nin cumartesi günü oylanmasına imkan vermediği görüşünü savunarak, “Salı günkü meclis oturumunun yapılması halinde güvensizlik önergesi gündeme alınacak, perşembe günkü birleşimde genel görüşme yapılarak cumartesi günü oylama yapılabilecekti. CTP meclise gitmeyerek, İrsen Küçük hükümetinin cumartesi günü düşmesine engel oldu ” dedi.

CTP-BG’nin bugünkü olağanüstü toplantıya katılmayarak güvensizlik önergesinin yine ileri bir tarihe ertelenmesine olanak sağladığını belirten Çakıcı, “Gelinen aşamada ‘Güvensizlik Önergesi’ geçse bile, erken seçimlere çok kısa bir süre kalması nedeniyle, İrsen Küçük başkanlığındaki hükümetin görevde kalmasına olanak yaratılmıştır. Buna olanak sağlamak kime ne kazandırmıştır?” ifadelerini kullandı.
 
Çakıcı, “İrsen Küçük’ün erken seçime kadar görevde kalmasına olanak sağlayan CTP’nin, Seçim ve Halk Oylaması Yasası gibi hayati konularda değişiklik yapılmasını önlemek bir yana, İrsen Küçük’e keyfi ve usulsüz vatandaşlık verme ve hükümet olanaklarını kullanma şansını da verdiğini” iddia ederek, CTP’nin İrsen Küçük’e “can simidi” olmasının ardından, İrsen Küçük’ün CTP’ye açıkça teşekkür etmesinin de “manidar” olduğunu ifade etti.
 
“UBP kurultayı döneminde bile partizanlık yapıldığını” iddia eden Çakıcı, “Kendi seçimlerinde bile bunları yapan bir zihniyet, genel seçimler öncesinde neler yapmaz ki” diye sordu. Çakıcı şunları kaydetti:

“Görünen odur ki, İrsen Küçük başkanlığındaki hükümetle seçimlere gidilmesine olanak sağlayan CTP kendi suçunu örtbas etmek için agresif ve kontrolden yoksun bir şekilde bizlere saldırmaktadır. CTP’li yetkililerin bu agresif tavırları duydukları utançtan kaynaklanmaktadır. Esas olan UBP ve CTP arasındaki işbirliğidir. Geçtiğimiz Salı günkü meclis toplantısına ‘Kıbrıs sorunu garnitür değildir’ mazereti ile gelmeyen CTP, bugünkü toplantıya katılmayarak gerçek niyetini ortaya koymuştur. Kendi iç kurultay meselelerini de memleket meselesinin önüne koydukları da işin bir başka boyutudur.”  

Seçim ve Halk Oylaması Yasası ile Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesi adına tarihi bir fırsat yakalanmasına rağmen bunun feda edildiği; ülke genelinde seçime tek liste ile girilmesi ve milletvekili transferlerinin yasaklanması gibi konuların hayata geçmesinin önüne geçildiği görüşünü dile getiren Çakıcı, “bunların engellenmesi konusunda UBP ile CTP’nin aynı noktada buluşması dikkatle irdelenmelidir” dedi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.