1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAKICI: “HÜKÜMET DÜŞMEK ÜZERE, ERKEN SEÇİMDEN BAŞKA ÇARE YOK”
ÇAKICI: “HÜKÜMET DÜŞMEK ÜZERE, ERKEN SEÇİMDEN BAŞKA ÇARE YOK”

ÇAKICI: “HÜKÜMET DÜŞMEK ÜZERE, ERKEN SEÇİMDEN BAŞKA ÇARE YOK”

TDP GENEL BAŞKANI ÇAKICI ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

A+A-

ÇAKICI, TARIM, HAYVANCILIK VE ÇİFTÇİLİK GİBİ TÜM SEKTÖRLERDE CİDDİ SORUNLAR YAŞANIYOR”

ÇAKICI: “HÜKÜMET DÜŞMEK ÜZERE, ERKEN SEÇİMDEN BAŞKA ÇARE YOK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) iç kavgaların devam ettiğini, hükümetin düşmek üzere olduğunu iddia etti. Erken seçimden başka çare olmadığını söyleyen Çakıcı, ülkenin yeni, güçlü iradeye sahip bir hükümete ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Çakıcı, hükümeti eleştirerek, “Tarihin en kötü hükümeti ile karşı karşıyayız. Tarım, hayvancılık ve çiftçilik gibi tüm sektörlerde ciddi sorunlar yaşanıyor” dedi.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve beraberindeki heyet, bugün Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’ni ziyaret ederek Başkan Alican Kabakçı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

ÇAKICI: “YERLİ ÜRETİMİN, ÇİFTÇİNİN VE HAYVANCININ YANINDAYIZ”

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, tarım, hayvancılık ve çiftçilikte ciddi sorunlar yaşandığını tespit ettiklerini, bu çerçevede söz konusu sektörlerle uğraşanlarla görüşmeler yapmaya başladıklarını kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetini eleştiren Çakıcı, “Tarihin en kötü hükümeti ile karşı karşıyayız” dedi.

TDP’nin sosyal demokrat bir parti olarak, her zaman ezilen kesimin yanında durduğunu söyleyen Çakıcı, yerli üretimin, çiftçinin ve hayvancının yanında olduklarını belirtti.

Hükümetin vahşi kapitalist bir düzen uyguladığını söyleyen Çakıcı, yürütülen politikalarla yerli üretimin, ithal ürünler altında yok olmaya itildiğini savundu.

Tarım sektöründen iyi kazanç elde edilebileceğini belirten Çakıcı, “Tarımda para vardır ama bu para zenginler ve bazı ailelere gidiyor. Biz iktidar olduğumuzda bu adaletsizliğe devam etmeyeceğiz” dedi.

Zenginlik sınırının belirleneceğini, küçük ve orta işletmelere destek ve teşvik verileceğini söyleyen Çakıcı, sosyal adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

UBP’de iç kavganın devam ettiğini, hükümetin düşmek üzere olduğunu ileri süren Çakıcı, erken seçime gitmekten başka çare bulunmadığını ifade etti. Çakıcı, ülkenin yeni, güçlü iradeye sahip bir hükümete ihtiyaç duyduğunu söyledi.

TDP’nin peşkeş çekilir şekilde özelleştirme yapılmasına ve tekelleşmeye karşı olduğunu kaydeden Çakıcı, zenginlik sınırı belirlenmesini ve özelleştirme yerine özerkleştirmeyi desteklediklerini belirtti.

KABAKÇI: “ÇİFTÇİ BELİRSİZLİĞE İTİLİYOR”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, TDP’nin çiftçilerin derdini dinlemeye gelmesinden memnuniyet duyduklarını, tarımın ülkenin ve dünyanın vazgeçilmesi olduğunu kaydetti. Kabakçı, son 15-20 yılın en kötü dönemini yaşadıklarını belirtti. İklimin dengesiz olduğunu söyleyen Kabakçı, hükümet ile anlaşmazlık yaşadıklarını, bunların durumlarını kötüleştirdiğini ifade etti.

Hükümetin uygulamalarda geri adım atmadığını, yaptıklarının doğru olduğunu savunduğunu söyleyen Kabakçı, sorun ve taleplerine yanıt alamadıklarını belirtti.

Verim düşüklüğü ve kuraklık gibi farklı sorunların yaşandığını söyleyen Kabakçı, bu sıkıntılara rağmen hükümetin, taleplerine, ‘dengeler bozulacağı’ gerekçesiyle olumlu yanıt vermediğini savundu.

Yaşadıkları sorunları anlatan Kabakçı, “Mazota verilen destek bir yıl geriden geliyor. Mazot desteği dediğimiz aslında geçen yıl ödediğimiz verginin iadesidir. Doğrudan Gelir Desteği konusunda hükümet bizimle hiçbir görüşme yapmadan geçen yılın rakamlarını açıkladı” dedi.

Hükümetin ödeme ve destekler konusunda çiftçiyi belirsizliğe ittiğini söyleyen Kabakçı, bu belirsizliğin ciddi sıkıntılar yarattığını ifade etti. Kabakçı, “Ne zaman ne kadar miktar ödeme olacağı bilinmiyor. Devlette veya özelde çalışanlar aybaşı maaşlarını alacağını bilerek çalışıyor. Ama çiftçi için durum böyle değil” diye konuştu.

Kabakçı, çiftçinin ailesini  geçindirebilmesini sağlayacak ciddi politikalara ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.