1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAKICI: “HÜKÜMET PARTİLERİ KIB-TEK KONUSUNDA YALAN SÖYLEDİ”
ÇAKICI: “HÜKÜMET PARTİLERİ KIB-TEK KONUSUNDA YALAN SÖYLEDİ”

ÇAKICI: “HÜKÜMET PARTİLERİ KIB-TEK KONUSUNDA YALAN SÖYLEDİ”

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümet edenlerin seçimler öncesinde halka birçok konuda yalan söylediklerini iddia ederek, söylenen yalanların hükümete geldikten sonra bir bir ortaya çıktığını ileri sürdü.

A+A-

ÇAKICI: “HÜKÜMET PARTİLERİ KIB-TEK KONUSUNDA YALAN SÖYLEDİ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümet edenlerin seçimler öncesinde halka birçok konuda yalan söylediklerini iddia ederek, söylenen yalanların hükümete geldikten sonra bir bir ortaya çıktığını ileri sürdü.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TDP İskele İlçesi 4’üncü Olağan Kongresi  gerçekleştirildi.

İskele İlçe binasında yapılan kongreye, Genel Başkan Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Milletvekili Hüseyin Angolemli, eski bakan Sami Dayıoğlu ile TDP üye ve sempatizanları katıldı.

Açılış, divanın oluşturulması ve konuşmalar ile devam eden kongrede, faaliyet ve mali rapor okunup aklandı. Kongre, seçimlerin ardından, dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalar ile sona erdi.

TDP İskele İlçe Başkanlığına oybirliği ile Kemal Yıldız seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu, Ali Gülyaz, Salman Tuğra, Niyazi Aygan, Mahmut Ceylan, Yusuf Kandili, Medeni Kızıl, Osman Dağcı ve İsmail Osum’dan oluştu.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Çakıcı, son seçimlerde ülke genelinde hedeflenen başarı yakalanamasa da TDP’nin İskele ilçesinde oylarını ikiye katladığına işaret etti. Çakıcı, aynı özveri ve emeğin konması halinde başarının yakalanacağına inandığını kaydetti.

Seçim döneminde TDP’nin politikaları yerine, iç kavgaların konuşulduğunu, ancak bugün TDP’nin ortaya koyduğu politikalar ile tespitlerin doğruluğunun tek tek ortaya çıktığını kaydeden Çakıcı, ekonomik paket, elektrik, İlahiyat Koleji ve askerlik konularından örnekler verdi.

TDP MÜCADELENİN PARTİSİDİR

TDP’nin meclis dahil her platformda mücadelenin partisi olduğunu belirten Çakıcı, “CTP-DP hükümeti, UBP’nin bıraktığı yerden devam ediyor. Aynı politikaları izleyen UBP’nin de hükümeti eleştirecek yüzü yok.  Mücadele edecek, direnecek tek yapı TDP kalmıştır, bu yüzden toplumun TDP’ye ve onun politikalarına ihtiyacı vardır” dedi.

HALKA YALAN SÖYLEDİLER

Mehmet Çakıcı, özellikle CTP’nin seçimler öncesinde halka birçok yalan söylediğinin seçimlerin ardından ortaya çıktığını iddia ederek, bunun en son örneğinin de Kıb-Tek konusunda yaşandığını kaydetti.

Hükümetin Kıb-Tek’le ilgili bütçeye kaynak koymamasının özerkleştirme niyetinin olmadığının göstergesi olduğunu dile getiren Çakıcı, alacak-verecek hesabı yapıldığında 170 milyon artısı bulunan bir kurumun bu halde olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Çakıcı, ‘KıbTek’i özerkleştireceğiz’ diyen ve El-Sen tarafından hazırlanan ve özerkleşmeyi içeren yasa tasarısını kendileri ile birlikte meclise sunan CTP’nin hükümete geldikten sonra ‘özerkleştirme mümkün değil’ dediğini savunarak, “Bu resmen halka yalan söylemek ve halkla dalga geçmektir” ifadelerini kullandı.

MARAŞ ÖNERİSİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Konuşmasında Maraş konusuna da değinen Çakıcı, Maraş’ın BM gözetiminde yasal sahiplerine devredilmesi, Mağusa Limanı’nın uluslararası ticarete açılması, Ercan Havaalanı’nın direkt uçuşlara açılması ve Türkiye’nin limanlarını Kıbrıs Cumhuriyeti bandıralı gemilere açması yönünde bir öneri paketinin, bütünlüklü çözümden önce, çözüm sürecinin önünü açmak için gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

CEMAL ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit de konuşmasının başında, İskele İlçesinde TDP’nin oylarının iki katına çıkmasına katkı koyan herkese teşekkür etti. Birlikte hareket edilmesi ve daha sıkı çalışılması halinde, tıpkı yıllar önce TKP döneminde olduğu gibi yeniden şahlanış yaşanabileceğini belirten Özyiğit, “TDP emeğin, mücadelenin partisidir. Ülkenin, TDP’ye ve onun savunduğu değerlere ihtiyacı var” dedi.

Hükümetin icraatlarını da değerlendiren Özyiğit, “Hükümet 70 günde yaptıkları ve yapmadıkları ile minarelerin erken görünmesine neden oldu” dedi.

Seçimler öncesi verilen sözlerin havada kaldığını belirten Özyiğit, ya özelleştirme ya zam denilerek Kıb-Tek konusunda halka nasıl kazık atılacağının zemininin hazırlanmakta olduğunu iddia etti.

Özyiğit, zam yapılması halinde kurumun kaç yılda düzlüğe çıkacağını söyleyenlerin, tahsil edilmeyen alacakların alınması halinde kaç ayda düzlüğe çıkacağını söylemediklerini belirtti.

TDP olarak yaşanan tüm bu gelişmelere karşın toplumun en geniş kesimlerini kucaklayarak, adalet, eşitlik ve çağdaş bir düzen yaratama mücadelelerinin süreceğini kaydeden Özyiğit, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti ve “Bizim kavgaya değil, güç birliğine ihtiyacımız var” dedi.

YILMABAŞAR

TDP İskele İlçe Başkanlığı görevini devreden Erkut Yılmabaşar da konuşmasında TDP’nin İskele İlçesinde istikrarlı bir şekilde büyümekte olduğuna dikkat çekti.

Örgütlenmenin önemini vurgulayan ve yerel seçimler için yoğun bir çalışma içine girilmesi gerektiğini belirten Yılmabaşar, kendisinin de başkan olmasa da her türlü yardıma hazır olduğunu, aynı emek ve mücadeleyi koymaya devam edeceğini söyledi.

YILDIZ

TDP İskele İlçe Başkanlığı görevine getirilen Kemal Yıldız da, kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür etti.

Yönetimdeki ve ilçedeki tüm kişilerle birlikte yoğun bir çalışma temposu içine gireceklerini belirten Yıldız,  örgütlenme çalışmalarının devam edeceğini, yerel seçimlere yönelik de çalışma başlatacaklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.