1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAKICI: “KIBRIS’TA, ÖNEMLİ GELİŞMELERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”
ÇAKICI: “KIBRIS’TA, ÖNEMLİ GELİŞMELERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

ÇAKICI: “KIBRIS’TA, ÖNEMLİ GELİŞMELERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Çakıcı, Türkiye ile dünya genelinde önemli gelişmeler yaşandığını, yakın bir zamanda Kıbrıs’ta da önemli gelişmeler yaşanacağını belirterek, Kıbrıs Türk tarafının da bu gelişmelere hazırlanması gerektiğini kaydetti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Türkiye ile dünya genelinde önemli gelişmeler yaşandığını, yakın bir zamanda Kıbrıs’ta da önemli gelişmeler yaşanacağını belirterek, Kıbrıs Türk tarafının da bu gelişmelere hazırlanması gerektiğini kaydetti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki barış süreci, Türkiye-İsrail ilişkileri, Ortadoğu’daki olaylar ve Arap Baharı gibi çok önemli gelişmeler yaşanırken, Kıbrıs’ta yıllardır devam eden çarpık düzenin de mutlaka değişeceğini belirten Çakıcı, “Dünyada ve Türkiye’de büyük değişimler yaşanırken, Kıbrıs Türkleri günübirlik politikalarla idare edilmeye ve yeni geleceğe hazırlanmaları engellenmeye çalışılmaktadır. Bugünkü düzeninin devam edeceğini sananlar ve öyle olmasını isteyenler, büyük hayal kırıklığına uğrayacaklardır” dedi.

ABD ve AB ülkelerinin yıllar sonrasının hesabını yaptıklarını, küreselleşen dünyadaki yerini almaya çalışan Türkiye’nin de kendi iç sorunlarını çözmeye çalıştığını, “Barış Süreci” adı altında, yıllardır yaşanan savaşın nasıl sona erdirileceğinin değerlendirildiğini belirten Çakıcı, bu süreci desteklemenin, hem bölge, hem de dünya barışını desteklemek anlamına geldiğini kaydetti.

Stratejik önemi, zengin petrol ve doğal gaz yatakları nedeniyle Kıbrıs’ın da küreselleşme stratejilerinin hesabının yapıldığı yerlerin başında geldiğini söyleyen Çakıcı, “Enerji kaynaklarının olduğu yeri çevreleyen tüm ülkelerde önemli değişimler ve gelişmeler yaşanmaktadır. Türkiye’deki askeri etkinin yerini alan bugünkü düzen de bu sürece eklenmiştir. Arap Baharı ve Türkiye’deki baharın ardından, sıra Kıbrıs’taki bahara gelecektir” diye konuştu.

İlgili ülkeler ile uzmanların, Kıbrıs’ın çevresinde çıkacak petrol ve doğal gazı, başta AB’ye satmanın en akılcı ve ekonomik yolunun, Türkiye üzerinden olması gerektiğinin bilincinde olduklarına vurgu yapan Çakıcı, Kıbrıs’taki çözümün küreselleşen dünyanın sonuçlarından biri olduğu sonucunun iyi tahlil edilmesi gerekliliği üzerinde durdu.

“PARTİLERİN YENİ SİYASİ VİZYONLARI KIBRIS TÜRK HALKININ ÖNÜNE KOYMASI GEREK”

Türkiye ile Ortadoğu’da bu denli önemli gelişmeler olurken, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile UBP Hükümeti’nin halen kurultay kavgaları ile siyaset yapmaya çalıştıklarını savunan Çakıcı,  “Maalesef,Sarayönü’ndeki Dikilitaş’tan öteye bakamıyorlar” dedi.

İçinde bulunulan süreçte vizyon sahibi partilerin doğru tespitler ve stratejik analizler yaparak yeni siyasi vizyonları Kıbrıs Türk halkının önüne koyması gerektiğini kaydeden Çakıcı, TDP olarak bu konuda üzerlerine düşen görev ve sorumluğu yerine getireceklerini kaydetti.

Kıbrıs’ın dünyadaki gelişmelerden soyutlanmasının mümkün olmadığını belirten Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının olası gelişmeler karşısında hazırlıklı olması ve günü geldiğinde atılacak adımlarda söz sahibi olmasını sağlayacak yapıların kurulması gerektiğini kaydetti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.