1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAKICI: “OYALAMA TAKTİKLERİ SÜRÜYOR”
ÇAKICI: “OYALAMA TAKTİKLERİ SÜRÜYOR”

ÇAKICI: “OYALAMA TAKTİKLERİ SÜRÜYOR”

HÜKÜMETE KARŞI GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Güvensizlik Önergesi’nin nihai oylama tarihinin halen belirlenmediğini belirterek, bunu “oyalama taktikleri” olarak niteledi.

Meclis Başkanı, UBP Genel Başkanı ve CTP Genel Başkanı’ndan oluşan Başkanlık Divanı’nın toplanarak, yarın meclis oturumu olmasına rağmen, Güvensizlik Önergesi’nin genel görüşmesinin 3 Haziran Pazartesi günü yapılmasına karar verdiğini, nihai oylama kararının ise alınmayarak Başkanlık Divanı’nın yeniden toplanması kararı alındığını ifade eden Çakıcı, amacın bu süreci sonuna kadar zorlayarak uzatmak olduğunu savundu.

Çakıcı yaptığı yazılı açıklamada, Güvensizlik Önergesi’nin genel görüşmesinin yarın yapılmamasının belirli bir planın parçası olduğunu ifade ederek, iki hafta öncesinden başlama şansı bulunan sürecin ertelenerek  bugünlere kadar getirildiğini, bunun da CTP ile UBP’nin işbirliği sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Bir önceki Salı günü çağrılan olağanüstü meclis birleşimine CTP’nin katılması halinde, İrsen Küçük hükümetinin çok daha önceden düşürülebileceğini kaydeden Çakıcı, geçtiğimiz hafta Salı ve Cuma günleri çağrılan olağanüstü meclis birleşimlerine ısrarla katılmayan CTP’nin buna imkan vermediğini bildirdi.

Çakıcı, erken seçimler öncesinde Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması yasalarının değişimine engel olunduğunu, geçen süre zarfında Başbakanın vatandaşlık dağıtımı gibi tüm devlet olanakları kullanmasına imkan tanındığını iddia etti.

Gelinen aşamada erken seçimlerin 28 Temmuz’da yapılacağını, belirten Çakıcı, TDP olarak seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ve halkın karşısına çok iyi bir kadro ile çıkmanın hazırlığını yaptıklarını ifade etti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.