1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAKICI: “SORUMLULUK 27 MİLLETVEKİLİNDEDİR”
ÇAKICI: “SORUMLULUK 27 MİLLETVEKİLİNDEDİR”

ÇAKICI: “SORUMLULUK 27 MİLLETVEKİLİNDEDİR”

HÜKÜMETİN İSTİFASI

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, 27 milletvekilinin güvensizlik önergesine halkın beklentisi doğrultusunda onay verdiğini ifade ederek, önümüzdeki süreçte sorumluluğun bu milletvekillerinde olduğunu belirtti.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Çakıcı, güvensizlik önergesine kabul oyu veren milletvekillerinin erken seçime kadar ülkeyi alternatifsiz bırakma lüksü olmadığını, bu bağlamda TDP, CTP, DP’nin uzlaşı ile 28 Temmuz’a kadar görev yapacak yapıyı meydana getirmesi gerektiğini kaydetti.

Çakıcı, “Karar ve uygulamaları tartışılan, son güne kadar yasadışı ve partizanca icraatlara imza atan UBP Hükümeti’nin erken seçime kadar görevde kalmasına olanak tanınmaması gerekir” diyerek, başka bir oluşumun göreve gelmesi ve 28 Temmuz’dan sonra yapılması planlanan “hesap sorma sürecinin” erkene alınması gerektiğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun gelişmeleri takip edip, siyasi partilerle görüştükten sonra görevlendirme yapması gerektiğini kaydederek, “UBP, hükümeti kuracak durumda olsaydı, zaten düşmezdi. Sayın Cumhurbaşkanı bu görevi 26 sayısına ulaşacak bir kişiye vermelidir” dedi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.