1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAKICI: “ÜLKEYE YENİ VE ADİL BİR SİSTEM GEREKİYOR”
ÇAKICI: “ÜLKEYE YENİ VE ADİL BİR SİSTEM GEREKİYOR”

ÇAKICI: “ÜLKEYE YENİ VE ADİL BİR SİSTEM GEREKİYOR”

İş Adamları Derneği (İŞAD), Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

A+A-

İş Adamları Derneği (İŞAD), Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

İŞAD Başkanı Metin Şadi,  ziyarette yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununun çözümünü, bu sorunla ilgili tüm tarafların ve bölge barışıyla, ekonomik ve politik istikrarı, herkes için sürdürülebilir bir gelecek açısından en önemli anahtar olarak gördüklerini belirtti.

İŞAD’ın bu kaygı ve düşünceyle sürekli tarafları ve katalistleri sorunun çözümü için cesaretlendirdiğini ifade eden Şadi, yaşanmakta olan sosyal, ekonomik ve politik tüm sorunların ana kaynağının Kıbrıs sorununun kronikleşerek devam etmesi olduğunu kaydetti.

Şadi, başlayacak olan toplumlar arası görüşmelerin bir neticeye varması açısından iktidarı ve muhalefetiyle tüm meclise ve siyasi partilere çok önemli görevler düştüğünü belirterek, “Her iki tarafın liderliğini ve özellikle kendi liderliğimizi çözüm için cesaretlendirelim çözüm sürecinin aksamaması ve mutlu sona varması için sivil toplum ve tüm partilerimiz hep beraber hareket edelim” dedi.

Şu an başka alternatiflerin dile gelmesi zamanı olmadığını belirten Şadi, sona varılması için her yolu tüketeceklerini, iyi niyetlerinden ve umutlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, parti olarak her zaman işadamlarının yanında olduklarını belirterek, yatırımın ve üretimin artması için her zaman katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

Elektriğe yapılması planlanan yüzde 20 zammın hem toplumun alım gücünü düşüreceğini hem de iş adamlarının maliyetlerini arttıracağını söyleyen Çakıcı, bu adımın devletin ve belediyelerin elektrik kurumuna olan borçlarını halkın ödemesi anlamına geleceğini ve kendilerinin bunu kesinlikle doğru bulmadığını belirtti.

Çakıcı, geçmişte ihalesiz verilen işlerin ve düzensizliklerin işadamlarına çok zarar verdiğini belirterek, ülkeye yeni ve adil bir sistem gerektiğini vurguladı.

Futbol federasyonu Başkanı Sertoğlu’nun Zürih’te imza koyduğu belgeyi de desteklediklerini yineleyen Çakıcı, geçmişte bu konuda ilerleme sağlamak için gerçekleştirdikleri girişimleri de anlattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.