1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAKICI:”DÜZEN DEĞİŞECEK”
ÇAKICI:”DÜZEN DEĞİŞECEK”

ÇAKICI:”DÜZEN DEĞİŞECEK”

TDP’NİN MARAŞ ÖRGÜT BİNASI AÇILDI

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) Gazimağusa’da Maraş bölgesinde 6 mahallede örgüt kurarak Maraş Bölge Örgütü’nü oluşturduğu ve  Maraş Bölge Örgüt Binası’nın da  törenle açıldığı bildirildi.

ÇAKICI

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre,  TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı açılış töreninde yaptığı konuşmada,  “halkın büyük çoğunluğunu ezen mevcut düzenin yıkılacağını” ifade etti.
Çakıcı,  TDP’nin ilk seçimlerde iktidara geleceğini savunarak,  ülkedeki değişimin TDP ile başlayacağını ifade etti.

Konuşmasında TDP’nin faaliyetleri, politikaları ve gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde de bulunan Çakıcı, “Fakiri ezen, her türlü gayrı yasal uygulamaların ve partizanlığın olduğu bu düzen mutlaka yıkılmalıdır, yıkılacaktır. Ülkede adil, şeffaf, eşitlik ve adaletten yana bir düzen kurulacaktır, TDP de bunun öncülüğünü yapacaktır” dedi.

Çakıcı,  düzenin kurucularının UBP ile DP olduğunu, CTP’nin de iktidarı döneminde düzene ayak uydurduğunu iddia etti.

Anayasa başta olmak üzere, Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda mutlaka radikal değişiklikler yapılması gerektiğini kaydeden Çakıcı, milletvekili transferlerinin önlenmesi, ülkede tek liste ile seçimlere gidilmesi gibi konularda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Çakıcı TDP iktidarında hastanelerdeki sağlık ücretlerinin kaldırılacağını, bileşik faizlerin son bulacağını,  tam gün eğitime ve profesyonel askerliğe geçileceğini, kamu ve vergi reformu yapılacağını anlattı.

ÖZYİĞİT

TDP’nin oylarını düzenli olarak artırdığını söyleyen Genel Sekreter Cemal Özyiğit de, LTB seçiminde oylarını ikiye katladıklarını ifade etti.

Özyiğit,  ülkeyi vatan bilen, geleceğini bu topraklarda gören herkesi kucaklayarak, yolu birlikte yürüyeceklerini belirtti.

EMİROĞLULARI

TDP  Gazimağusa Milletvekili Mustafa Emiroğluları ise, TDP’nin Mağusa İlçesi’nde seçim startını Maraş bölgesinden verdiğini söyledi.

TDP olarak vatandaşlar arasında ayrımcılığa karşı olduklarını belirten Emiroğluları, “Bizim için tüm vatandaşlarımız birdir, eşittir. Bu toprakları vatan bilen, yıllardır bu topraklarda alın teriyle emeğini kazanan insanlarımızı kimsenin dışlama hakkı yoktur” dedi.  

Açıklamaya göre, Maraş Bölge Örgütü Yönetim Kurulu, Doğay Çakıcı, Sinan Geyik, Mehmet Kelebek, Varol Ateş, Adem Murat Aykaç, İsa Cırık ile Erol Baki’den oluştu.

6 mahallede de 4 kişilik üyeler ile örgüt başkanları belirlendi. Lala Mustafa Paşa Mahallesi Örgüt Başkanlığına Lütfi Müjde, Zafer Mahallesi Örgüt Başkanlığına Yaşar Uzunkaya, Canbulat Mahallesi Örgüt Başkanlığına Ahmet Çakıcı, Piyale Paşa Mahallesi Örgüt Başkanlığına Emir Genç, Harika Mahallesi Örgüt Başkanlığına Cennet İlhan, Anadolu Mahallesi Örgüt Başkanlığına Ümit Gürbüz, Pertev Paşa Mahallesi Örgüt

Başkanlığına ise Selçuk Abat getirildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.