1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAKMA MİT AJANI TEMİNATA BAĞLANDI
ÇAKMA MİT AJANI TEMİNATA BAĞLANDI

ÇAKMA MİT AJANI TEMİNATA BAĞLANDI

Gece kulübüne giderek kendini ‘MİT’üyesi olarak tanıtan Kanatlı

A+A-

Gece kulübüne giderek kendini ‘MİT’üyesi olarak tanıtan Dikmen Kanatlı’nın belgesi sahte çıkmıştı...

Ülkemizde Türkiye’den temin ettiği sahte MİT kimliği ile başkasının kimliğine bürünerek Gece Kulübünü dolandırmaya çalışan zanlı Dikmen Kanatlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Mehmet Salih Yavuz olayla ilgili bulguları aktardı. Yavuz, zanlının sahte resmi evrak düzenleme, tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis, zanlının Türkiye’de 2014 yılında Ahmet Osman Çevikoğlu adına düzenlenmiş olduğu Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait sahte kimliği önceki gün Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren bir gece kulübüne ibraz ettiğini ve şikâyet üzerine tutuklandığını söyledi. Polis, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlının Türkiye’de işlemiş olduğu dolandırma suçlarından ötürü arandığını da ekleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 20 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.