1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'ÇAKMA' ÜRÜNLERİ ONLAR GİYECEK
'ÇAKMA' ÜRÜNLERİ ONLAR GİYECEK

'ÇAKMA' ÜRÜNLERİ ONLAR GİYECEK

'ÇAKMA' ÜRÜNLERİ ONLAR GİYECEK

A+A-

İspanya’da dünyaca ünlü markaların sahte ürünlerini üreterek piyasaya sürmeye çalışırken yakalanan çetenin mallarını, bundan sonra yoksul vatandaşlar giyecek.

İspanya’nın Galiciya bölgesine bağlı Vigo kenti mahkemesi polisin düzenlediği bir baskın sonucu ele geçirilen binlerce sahte marka ürünlerin depolarda çürümesi yerine yoksullara verilmesine karar verdi.

İlk etapta yaklaşık 200 yoksulun yararlanacağı “çakma” ürünler arasında dünyaca ünlü Armani, Levis, Lacoste, Hugo Boos, La Martina, Burberry, Ray-Ban, Carolina Herrera, Franklin & Marshall, Adidas, Louis Vuiton, Chanel ve Guess gibi markalar bulunuyor. İspanya’da bir ilk olan bu mahkeme kararının emsal taşıyacağı ve tüm ülkeye yayılacağı belirtiliyor.

TEK ŞARTI VAR
İspanyol mali polisi geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği operasyonlarda 2 milyondan fazla sahte marka ürün ele geçirmiş bu ürünlerin çoğu ya depolarda çürümeye terk edilmiş ya da uluslararası yardım kuruluşlarına bağışlanmıştı. Mahkemenin almış olduğu bu karar ünlü giyim şirketleri tarafındanda olumlu karşılandı. Ünlü markalar “çakma” ürünlerini yoksulların giymesine itiraz etmezken bunu bir şarta bağladı. Yoksul vatandaşlar etiketlerin üzerinden çıkartılması halinde bu ürünlere sahip olabilecek.

DHA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.