1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAKMAK VE KAYRA’NIN KARİKATÜRLERİ
ÇAKMAK VE KAYRA’NIN KARİKATÜRLERİ

ÇAKMAK VE KAYRA’NIN KARİKATÜRLERİ

İtalyan Karikatür Sanatçısı Dino Aloi kuratörlüğünde, AB ve İtalya’daki Torino Bölgesel Yönetimi işbirliği ile

A+A-

 

Kıbrıslı Türk karikatür sanatçıları Hüseyin Çakmak ve Musa Kayra’nın karikatürleri Avrupa’da hazırlanan “Da Moneta Unica A Unica Moneta” isimli özel karikatür albümünde yer aldı.

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği’nin 62’nci yılını ve resmi para birimi “Euro”nun AB ülkelerinde ortak kullanıma girmesinin 10’uncu yılını karikatürler ile yansıtan albüm, İtalyan Karikatür Sanatçısı Dino Aloi kuratörlüğünde, AB ve İtalya’daki Torino Bölgesel Yönetimi işbirliği ile hazırlandı.

Albümde yer alan karikatürler, 2012 yılından 2013 yılına kadar önce özel bir karikatür sergisi olarak Avrupa’nın çeşitli şehirlerde yer aldıktan sonra, İtalya’daki “Il Pennino” yayınevi tarafından, 144 sayfalık kapsamlı ve almanak tarzında büyük boy albüm olarak hazırlandı.

Albümde, Musa Kayra’nın 1997 yılında çizdiği AB’nin genişlemesini konu alan bir karikatürüne yer verilirken, Hüseyin Çakmak’ın AB’nin para birimi “Euro”yu konu alan bir karikatürü ve kısa özgeçmişi de yer aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.