1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ÇALINTI KARTLARLA MAL TEMİNİ’ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
‘ÇALINTI KARTLARLA MAL TEMİNİ’ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

‘ÇALINTI KARTLARLA MAL TEMİNİ’ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

‘Çalıntı kartlarla mal temini’ soruşturması tamamlandı

A+A-

 Didem MENTEŞ

Girne’de bir kuyumcu dükkanına ait post cihazından ‘kayıp ve çalıntı’ kredi kartlarını kullanarak Mail-Order sistemiyle 88 bin 550 TL temin ettikleri iddiasıyla tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Mali Suçları Önleme Şubesi ekipleri tarafından yürütülen meseleyle ilgili olarak tutuklu bulunan zanlı H.G. yargılanıncaya kadar 2 ay merkezi cezaevine gönderilirken, diğer zanlılar H.A. ve M.A. teminat şartlarıyla serbest bırakıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa Atakara ve zanlılar mahkemede hazır bulundu. Savcı Atakara meseleyle ilgili olarak, Mali Suçları Önleme Şubesi’ne görevli polis memuru Mehmet Davulcu’yu mahkemeye tanık olarak dinletti.

“Altın yok boş kutu var”

Davulcu, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. İlk olarak zanlılar H.G. ile H.A. hakkındaki şahadeti verdi. Davulcu, zanlıların ‘resmi evrak sahteleme’, ‘sahte belge tedavüle sürme’ ve ‘sahtekarlıkla mal temini’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklanan zanlılar ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Polis, 18 Ağustos 2016 tarihinde alınan ihbar üzerine zanlı H.A.’nın işletmeciliğini yaptığı kuyumcu dükkanına ait işletmede, sirkat edilen kredi kartlarıyla zanlı H.G.’nin çekim işlemi yaptığının beyan edildiğini aktardı. Yapılan ileri soruşturmada zanlı H.G.’nin başkalarına ait kredi kartlarıyla 7 kez işlem yaptığını söyleyen Davulcu, zanlı H.A.’nın bu çekimler karşılığında altın alımı yağmadığı, boş kutu aldığının ifadesinde belirttiğini aktardı.

Zanlı H.G.’nin 23 Ağustos, zanlı H.A.’nın ise 24 Ağustos 2016 tarihinde tutuklandığını söyleyen Mehmet Davulcu, zanlı H.G.’nin meseleyle ilgili gönüllü ifade verdiğini aktardı. Davulcu, zanlı H.G.’nin WhatsApp ortamında silmiş olduğu görüntüleri geri getirerek, Türkiye hatlı bir telefon numarasıyla iletişime geçerek Mail-Order sistemiyle konuştukları ve fatura kesip gösterdiği yönünde yazışmaların tespit edildiğini kaydetti.

602 bin TL’lik çekim başarısız oldu
İleri soruşturma neticesinde, Mail-Order sistemiyle 40 kez çekim yapıldığını bu çekimlerin 7 tanesinin başarılı olduğunu ve 88 bin 550 TL’nin sirkat edildiğini aktaran Mahmet Davculcu, 602 bin TL değerindeki çekimlerin ise başarısız çekimler olduğunu ifade etti. Bazı banka kartlarının ‘çalıntı kart’ olması nedeniyle işlemlerin başarısız olduğunu, 13 bin 500 TL değerinde bir çekim ile ilgili de kart sahibinin şikayetçi olduğunu beyan etti. Olayla ilgili kamera görüntülerinin halen incelenmekte olduğunu ifade eden Davulcu, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Soruşturma tamamlandı

Zanlı H.G.’nin TC vatandaşı olup KKTC’de turist statüsünde bulunduğunu, zanlı H.A.’nın ise KKTC vatandaşı olduğunu söyleyen Mehmet Davulcu, zanlıların davaları görüşülünceye dek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.
Mehmet Davulcu, aynı yemin altında diğer bir zanlı olan M.Y. ile ilgili şahadet verdi. Zanlı M.Y.’nin diğer zanlı H.G.’yi Mağusa’dan Girne’ye gidip gelmesinde yardımcı olduğunu ve bu işlemlerden % 1 oranında alacağı olduğuna dair aleyhinde şahadet olduğunu aktardı. Zanlı M.Y. hakkındaki soruşturmanın da tamamlandığını söyleyen Davulcu, zanlı M.Y.’nin KKTC vatandaşı olduğunu ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar
Yargıç Gökhan Asafoğulları ise huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, söz konusu davaların Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına giren suç türlerinde olduğuna işaret etti. Yargıç, zanlılar H.A. ve M.Y.’nin davalarında hazır buluncaya kadar yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmelerine direktif verdi. Ayrıca zanlı H.A.’nın 50 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 2 kişinin 200’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada 4 gün ispat-ı vücut etmesine direktif verdi. Zanlı M.Y.’nin ise KKTC vatandaşı bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün ispat-ı vücut etmesine direktif verirken, zanlı H.G.’nin ise 2 ay merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.