1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALIŞANI ÇALIŞANA KIRDIRAN...
ÇALIŞANI ÇALIŞANA KIRDIRAN...

ÇALIŞANI ÇALIŞANA KIRDIRAN...

ÇALIŞANI ÇALIŞANA KIRDIRAN...

A+A-

SENDİKALAR “HAYAT PAHALILIĞI ÖDENEĞİ HAKKINI” DÜZENLEYEN YASANIN KALDIRILMASI KONUSUNU DEĞERLENDİRECEK

KAPTAN: “YETKİLİ SENDİKALAR OLARAK ÇALIŞANI ÇALIŞANA KIRDIRAN, EMEK DÜŞMANLIĞI YAPANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Kamuda yetkili 5 sendika, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) çağrısıyla “hayat pahalılığı ödeneği hakkını düzenleyen yasanın kaldırılması konusunu” değerlendirmek ve atılacak adımları belirlemek amacıyla toplantı yaptı.

KTAMS’ta saat 17.00’de başlayan toplantıya KTAMS yanında Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Öğretim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkan ve temsilcileri katıldı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan toplantının başında sendikalar adına basına yaptığı açıklamada, “son günlerde eline mikrofon alan siyasinin konuşarak edebiyat yaptığını” savundu ve “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş Ücret) ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’nın kaldırılması adına verdikleri mücadeleyi anımsattı.

Hükümetin bu yasaya dahil olan çalışanlara “sözde” eşit maaş artışı vereceğini söylediğini ifade eden Kaptan, “hayat pahalılığı ödeneği hakkını düzenleyen maddelerinin yasa gücünde kararnameyle yürürlükten kaldırılmasına” değindi.

Çalışanlara nasıl eşit maaş artışı verileceğini görmek istediklerini vurgulayan Kaptan, bu konuda çelişkili açıklamalar olduğunu, ancak Resmi Gazete’ye bakıldığında tek görülenin 2015 yılında “eşel mobilin” kaldırıldığı olduğunu kaydetti.

Konu hakkında Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ve Demokrat Parti-Ulusal Güçler ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi adına farklı açıklamalar yapıldığını ileri süren Kaptan,
“Bu ciddi anlamada ülkeyi kim yönetiyor sorusu sorduruyor” dedi.

Bu ülkede yasalar ve hukukun üstünlüğü varsa, herkes için olması gerektiğini vurgulayan Kaptan, hükümetin kendi başına çıkardığı yasa gücünde kararnamelerle ülkeyi yönettiğini savundu. 

Hükümetin çıkardığı diğer yasa gücünde kararnameleri de eleştiren Kaptan, “O zaman Meclis’e ne gerek var, Meclis’i lağvedin. İşte size 50 tane milletvekilinin ortalama aldığı 12 bin TL paradan bütçeye kaynak” diye konuştu.

Yetkili sendikaların, çalışanı çalışana kırdıran ve emek düşmanlığı yapanları şiddetle kınadığını söyleyen Ahmet Kaptan, dertlerinin çalışanlara ne kadar para verileceği olmadığını, istediklerinin Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş Ücret) ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’nın kaldırılması olduğunu vurguladı.

Ahmet Kaptan, emekleri gasp edilen çalışanların “eşit işe eşit ücret”e getirmenin nasıl yapılacağının birlikte tartışılmasını olduğunu kaydetti. 

Kaptan, bugünkü toplantıda bu konuların görüşüleceğini, alınan kararların sendikaların yetkili organlarına götürülerek, daha sonra diğer sendikalarla görüşüleceğini belirtti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.