1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇALIŞANI KIŞKIRTTIĞI İÇİN DİSİPLİNE VERİLDİ”
“ÇALIŞANI KIŞKIRTTIĞI İÇİN DİSİPLİNE VERİLDİ”

“ÇALIŞANI KIŞKIRTTIĞI İÇİN DİSİPLİNE VERİLDİ”

LTB çalışanı hakkında disiplin soruşturması açıldı .. Ne yaptı da kışkırttı...

A+A-

“ÇALIŞANI KIŞKIRTTIĞI İÇİN DİSİPLİNE VERİLDİ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığı, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) yöneticisi de olan LTB çalışanı Deniz Kayabaşı hakkında “başta sosyal paylaşım siteleri olmak üzere birçok yerde LTB ve LTB Başkanı aleyhine kışkırtıcı davranışlara girmesi” nedeniyle disiplin soruşturması açıldığını belirtti.

LTB Basın Birimi aracılığıyla yapılan LTB Başkanlığı açıklamasında, Deniz Kayabaşı’nın neden Disiplin Kurulu’na sevk edildiği konusunda kamuoyuna bilgi verildi.

Açıklamada ayrıca yapıcı yöndeki her eleştiriye saygı duyulabileceği, ancak bir çalışan da olan Kayabaşı’nın belediyeye zarar verme yönündeki hareketlerinin kabul edilemeyeceği dile getirildi.

“PROTOKOL GEREĞİ EK MESAİ VERİLEMEZ”

“Kayabaşı’nın özellikle Defin İşleri Şubesi personeline yönelik ‘ek mesai vermiyorlarsa çalışmayın’ yönünde kışkırtıcı konuşmalarının saptandığı” kaydedilen LTB açıklamasında, Kayabaşı’nın da içinde bulunduğu bir önceki BES yönetiminin dönemin hükümetinden maaş ödemeleri için alınan 6 milyon TL’lik protokole imza attığı hatırlatıldı.

Bu protokol uyarınca ek mesai harcamaları olamayacağının bilinmesine rağmen, çalışanların kışkırtılmasının iyi niyetle bağdaşmadığı ifade edilen açıklamada, belediyenin zaten ek mesai harcayacak gücü olmadığı; birçok çalışanın da ek mesai almadan görev yaptığı ve böyle bir talepte bulunmadığı vurgulandı.

LTB açıklamasında, “Deniz Kayabaşı’nın tavırlarının sendikal anlayışla uzaktan yakından ilgisi olmadığı ve bir kişi sendika yöneticisiyse dilediği her şeyi yapabileceği anlamına gelmemesi gerektiği” de belirtildi.

BES de dün Deniz Kayabaşı hakkında başlatılan soruşturmanın durdurulması talebiyle LTB aleyhine Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde ara emri başvurusu dosyalamıştı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.