1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALIŞANLAR BÜRO-İŞ'TEN İSTİFA EDİNCE…
ÇALIŞANLAR BÜRO-İŞ'TEN İSTİFA EDİNCE…

ÇALIŞANLAR BÜRO-İŞ'TEN İSTİFA EDİNCE…

Çalışanlar Büro-İş'ten istifa etti...

A+A-

 

Devrimci Genel-İş Sendikası Başkanı Hasan Felek, yaptığı yazılı açıklama ile Geçitkale ve Mehmetçik Belediyesi’nde çalışan ve 2014 yılına kadar Hür-İş üyesi Büro-İş Sendikasına bağlı olan çalışanların tümünün Büro-İş’ten istifa ederek DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası'na katıldığını duyurdu. Açıklama şöyle:

“DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası, Geçitkale ve Mehmetçik Belediyeleri’nden sonra Akdoğan Belediyesi’nde de örgütlenme ve yetki alma çalışmalarını başlattı.

2014 yılına kadar Hür-İş üyesi Büro-İş Sendikasına bağlı olan çalışanların tümü Büro-İş’ten istifa ederek, DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikasına katıldı.

Akdoğan Belediye çalışanları yıllardır, yapılan Toplu İş Sözleşmelerinden habersiz olduklarını, eski sendika yetkililerinin kendilerini muatap almadıklarından şikayet ediyorlardı. Belediye çalışanlarının Sosyal Sigora ve İhtiyat Sandığı yatırımları uzun zamandan beri yatırılmamasından dolayı çalışanların bir çok mağduriyet yaşadığını belirten işçiler, ücretlerinin de Göç Yasası dediğimiz 47/2010 sayılı yasanın altında olduğunu vurguladılar.

2015-2016 yılları için yeni Toplu İş Sözleşmesini imzalayacak olan Devrimci Genel-İş Sendikası, belediyede tüm çalışanların katıldığı üye toplantısı ile yeni dönemdeki taleplerini belirleyecek.

DEV-İŞ ve Devrimci Genel-İş Sendikası kurulduğu günden beri sınıf sendikacılığı temelinde, ülkemizde emeğin ve emekcilerin hakları için her koşulda mücadele etmiş gerek Belediye çalışanlarının  temel sorunları, gerekse işçi sınıfının insanca yaşama mücadelesinde her zaman ön saflarda olmuştur. Bu vesile ile Akdoğan Belediyesi çalışanlarının da haklarının ve ücretlerinin düzenlenmesi için Genel-İş Sendikası olarak gereğinin yapılacağını kamuoyuna saygıyla açıklarız.”

Hasan Felek

Genel Başkan

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.