1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇALIŞANLARIN HAKLARINI KORUMAK İÇİN BURADAYIZ”
“ÇALIŞANLARIN HAKLARINI KORUMAK İÇİN BURADAYIZ”

“ÇALIŞANLARIN HAKLARINI KORUMAK İÇİN BURADAYIZ”

BELÇA ÇALIŞANLARI BELÇA MERKEZ ŞUBESİ ARAZİSİNİN LTB’YE İADESİNİ İSTİYOR

A+A-

DAVULCU: “UMARIM BU DAVA SÖZ VERİLDİĞİ GİBİ ERTELETİLİR VE OLAYIN NE OLDUĞUNUN KAMUOYUNA ANLATILMASINA FIRSAT YARATILMIŞ OLUR”

ELCİL: “BELÇA’NIN MERKEZ MAĞAZASININ BULUNDUĞU ARAZİNİN ELE GEÇİRİLMESİ İLE İLGİLİ BİRİLERİ UZUN BİR SÜREDEN BERİ ÇALIŞMA YAPIYORDU”

BELÇA çalışanları, Cumhuriyet Meclisi yakınındaki şubenin tahliyesi için açılan davanın geri çekilmesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) eski yönetimince arazinin bir iş insanına kiralanması kararının geri alınarak belediyeye iade edilmesi çağrısında bulundu.

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası’na (Çağ-Sen) üye bir gurup BELÇA çalışanı, BELÇA işletmesinin tahliye edilmesi için açılan davanın bugünkü duruşması öncesi Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde toplandı.

BELÇA çalışanları ve hissedarları, BELÇA’nın tahliyesi için LTB tarafından açılan davanın geri çekilmesi ve arazinin LTB’ye geri iade edilmesi taleplerini tekrarladılar.

DAVULCU: “ÇALIŞANLARIN HAKLARINI KORUMAK İÇİN BURADAYIZ”

Mahkemeler önünde bir konuşma yapan Çağ-Sen Sözcüsü Mehmet Davulcu, eski LTB yönetiminin Sıdıka Atalay isminde bir şahsa, para almadan BELÇA merkez şubesinin bulunduğu 5.5 dönüm araziyi devrettiğini, daha sonra ise kiracı olarak bulunan BELÇA’nın tahliyesi için tahliye davası dosyaladığını anlattı.

Davulcu, “BELÇA çalışanlarının çalışma haklarını korumaya yönelik mücadele için buradayız” dedi.

LTB Meclisi’nin Cuma günü yaptığı son toplantıda “davanın bir süre dahi olsa ertelenmesi” ve konunun araştırılması için, sendika temsilcisinin de yer alacağı bir araştırma komitesi kurulması kararları aldığını savunan Davulcu, ancak davanın henüz geri çekilmediğini belirtti.

Davulcu, “Umarım bu dava söz verildiği gibi erteletilir ve olayın ne olduğunun kamuoyuna anlatılmasına fırsat yaratılmış olur” dedi.

Kamu mallarının devredilmesine karşı olduklarını ifade eden Davulcu, “Lefkoşa halkının malı olan ve piyasa değeri 5-6 milyon sterlini bulan bir malın, tek kuruş para alınmadan, taahhüt edilen alış-veriş merkezinin yapılmasıyla ilgili herhangi bir banka teminat mektubu da alınmadan kamu malının birilerine peşkeş çekilmesi hukuki bir olay değildir” dedi.

Davulcu, davanın geri çekilmesi ve söz konusu taşınmazın tapusunun tekrardan LTB’ye devredilmesini de istediklerini söyledi.

ELCİL: “BULUTOĞLULARI İHALESİZ PEŞKEŞ ÇEKTİ”

BELÇA hissedarlarından Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil de, BELÇA’nın yüzde 10’unun LTB’ye, yüzde 30’unun KTÖS’e ve yüzde 60’ının ÇABEL Ltd’ye ait olduğuna işaret ederek “BELÇA’nın merkez mağazasının bulunduğu arazinin ele geçirilmesi ile ilgili birileri uzun bir süreden beri çalışma yapıyordu” dedi.

LTB eski Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın ihaleye çıkmadan Belediye Meclisi’nin kararıyla BELÇA arazisini bir kişiye “peşkeş” çektiğini iddia eden Elcil, “kamuya ait bir yerin özele peşkeş çekilmesini doğru bulmadıklarını” söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.