1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çalışanlarına mikroçip taktı
Çalışanlarına mikroçip taktı

Çalışanlarına mikroçip taktı

Çalışanlarına mikroçip taktı

A+A-

İsveç’te bir iş merkezi çalışanlarının eline fotokopi makinelerini kullanabilmelerini, güvenlik kapılarından geçebilmelerini ve kantinden alışveriş yapabilmelerini sağlayan bir çip taktırmaya başladı.

Bir pirinç tanesi büyüklüğündeki çip dokunmatik kredi ve metro kartlarında da kullanılan radyo-frekans tanımlama (RFID) sistemi ile çalışıyor.
 
Stockholm’deki Epicenter isimli yüksek teknoloji ürünü iş merkezinde  toplam 700 kişi çalışıyor ve önümüzdeki aylarda tüm çalışanlara mekanı rahat kullanabilmeleri için çip takılması planlanıyor. Epicenter teknoloji firmalarına ihtiyaçlarına uygun, yüksek teknoloji ile donatilmış bir iş ortamı sunmayı vaad ediyor.
 
Epicanter çalışanlarına çipleri takan BioNyfiken şirketinden  Hannes Sjoblad, İngiliz Times gazetesine konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Günümüzde herhes zaten sürekli teknoloji ile iletişim içinde. Ancak sürekli pin kodlarına ve şifrelere ihtiyaç duyuluyor. Bu da gündelik hayatı daha zor hale getriyor. İşlem yapmak için sadece ellerimizi kullanmak çok daha kolay olmaz mı?” dedi.
 
Sjoblad, Epicenter gibi projeler sayesinde uluslararası şirketler ve hükümetler çip teknolojisi ile ilgilenmeye başlamadan ve herkes Facebook, Google ve Vergi Dairesi çipleri takmak zorunda kalmadan önce bu alandaki bilgilerini olabildiğince artırmayı amaçladıklarını  söyledi.

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.