1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALIŞMA BAKANI GÜRPINAR, SOS ÇOCUK KÖYÜ DERNEĞİ BAŞKANI ÇERKEZ’İ KABUL ETTİ
ÇALIŞMA BAKANI GÜRPINAR, SOS ÇOCUK KÖYÜ DERNEĞİ BAŞKANI ÇERKEZ’İ KABUL ETTİ

ÇALIŞMA BAKANI GÜRPINAR, SOS ÇOCUK KÖYÜ DERNEĞİ BAŞKANI ÇERKEZ’İ KABUL ETTİ

SOS Çocuk Köyü Derneği yetkilileri, SOS Federasyonu’nun 2016 yılından itibaren...

A+A-

SOS Çocuk Köyü Derneği yetkilileri, SOS Federasyonu’nun 2016 yılından itibaren köylere maddi katkıyı tamamen kesmesiyle duyulacak kaynağın sağlanması için yaptığı girişimler çerçevesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan da destek istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, devletin halen SOS Çocuk Köyü’nde kalan her çocuk için her ay asgari ücretin yüzde 60’ı oranında katkı yaptığını belirterek, yaşanan mali zorlukları aşacak alternatifler için el birliğiyle çalışacaklarını söyledi.

Bakan Gürpınar, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre,  bakanlığı ziyaret eden SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez, 1993 yılında faaliyete geçen dernek hakkında Bakan Gürpınar’a bilgi verdi.

Derneğin kurulurken, uluslararası SOS Federasyonu’na üye olunduğunu anlatan Çerkez, bütçelerinin; devlet, SOS, etkinlik ve fon geliştirme çalışmalarından oluştuğunu söyledi.

“MADDİ KATKI 2016’DA TAMAMEN KESİLECEK”

Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle SOS’in 2012 yılından itibaren yaptığı maddi katkıyı kademeli olarak azalttığı ve 2016 yılından sonra tamamen keseceğini ifade eden  Çerkez, SOS Çocuk Köyü Derneği’nin el birliğiyle yaşatılması amacıyla Bakan Gürpınar’dan destek istedi.

GÜRPINAR: “ÖNEMLİ BİR KURUM”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise, SOS Çocuk Köyü Derneği’nin korunmaya muhtaç çocuklara hizmet veren önemli bir kurum olduğunu söyledi.

SOS’in ayakta  tutulması ve yaşatılması, devam eden hizmetlerin aksamaması için bakanlık olarak gerekli çabayı sarf edeceklerini belirten Gürpınar, azalan maddi kaynakların  güçlendirilmesi için dayanışma ve işbirliği içinde çalışılması gerektiğini kaydetti.

“KATKIYI YÜZDE 60’A ÇIKARDIK... EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Devletin SOS’te kalan her çocuk için derneğe aylık asgari ücretin yüzde 50 si oranında katkı yaptığını ve bu oranın 2014’te yüzde 60’a çıkarıldığını anımsatan Bakan Gürpınar, derneğin yaşadığı mali zorlukların azaltılmasına yönelik yeni alternatifler bulunması yönünde el birliğiyle çalışılacaklarını belirtti.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.