1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇALIŞMA BAKANLIĞI ACİLEN ÖZEL SEKTÖR İÇİN SERT ÖNLEMLER ALMALI”
“ÇALIŞMA BAKANLIĞI ACİLEN ÖZEL SEKTÖR İÇİN SERT ÖNLEMLER ALMALI”

“ÇALIŞMA BAKANLIĞI ACİLEN ÖZEL SEKTÖR İÇİN SERT ÖNLEMLER ALMALI”

“ÇALIŞMA BAKANLIĞI ACİLEN ÖZEL SEKTÖR İÇİN SERT ÖNLEMLER ALMALI”

A+A-

Hizmet-Sen, Çalışma Bakanlığı ile hükümetin acilen özel sektör ve yabancı işçiler için çalışma başlatması, sert önlemler alması, insan hak ve onuruna yakışır şekilde çalışmalarını sağlaması gerektiğini belirtti.

Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bahadır Kurumanastırlı yazılı açıklamasında, ülkede çalışan yabancı işçilerin sorunlarının temelinde özel sektörün “aşırı kâr hırsı” yattığını ifade ederek, bazı iş adamlarının başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden iş gücü getirdiğini, sigortalarını yatırmadan günde 12 saat çalıştırdığını savundu.

Kurumanastırlı, belediyelerde de sigorta primleri ödenmeden çalıştırılanların bulunduğunu ileri sürerek, hükümetin, gerek belediye gerekse özel sektör çalışanlarının primlerinin yatırılıp yatırılmadığını bilinçli bir şekilde kontrol etmediğini iddia etti.

Çalışma Dairesi müfettişlerinin iş yerlerini denetleyip KKTC’li ve yabancı işçilerin sıkıntılarını sorunlarını sormadığını, özel sektörde çalışan işçilerin sendikalaşmalarına patronların izin vermediğini öne süren Kurumanastırlı, açıklamasında şunları dile getirdi:

“İşçiler çok kötü şartlar altında yasalara aykırı olarak 8 saatten fazla çalıştırılmakta ve ödenek, yıllık ödenekli izin hakları verilmektedir. Bayram ve tatil günleri ya çalıştırılmakta ya da ödenek alamamakta, işçi sağlığı ve iş güvenliği haklarından yoksun olarak çalıştırılmaktadır. Özel sektörde çalışan işçilerin iş güvenlikleri olmadığı için sendikalaşmaları da imkansızdır.

Bakanlığın ve Hükümetin acil bir şekilde özel sektör ve yabancı işçiler için çalışma başlatması, sert önlemler alması, insan hak ve onuruna yakışır şekilde çalışmalarını sağlaması gerekir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.