1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALIŞMA İZNİ YOK… ÖNLEM YOK…
ÇALIŞMA İZNİ YOK… ÖNLEM YOK…

ÇALIŞMA İZNİ YOK… ÖNLEM YOK…

Çimento torbası taşırken düşüp ağır yaralanan ve hastanede yaşamını yitiren 52 yaşındaki Şevket Kaplan’ın, çalışma izninin olmadığı öne sürülürken aynı inşaatta çalışan birçok işçinin de kaçak olduğu iddia edildi

A+A-

Suna ERDEN 

Çimento torbası taşırken düşüp ağır yaralanan ve hastanede yaşamını yitiren 52 yaşındaki Şevket Kaplan’ın, çalışma izninin olmadığı öne sürülürken aynı inşaatta çalışan birçok işçinin de kaçak olduğu iddia edildi 

Bir üniversitenin Bilişim ve Teknoloji Binası’nda devam etmekte olan inşaatın zemin katından bodrum katına düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Şevket Kaplan’nın cenazesi dün memleketi Adana’ya gönderildi. Çalışmak için 5 gün önce KKTC’ye gelen sağır ve dilsiz olduğu öğrenilen 8 çocuk babası Kaplan’ın çalışma izninin olmadığı öne sürüldü. Çalışma arkadaşları, sadece Kaplan’ın değil 20’ye yakın işçinin çalışma izni olmadığını ve inşaatta güvenlik önlemleri alınmadığını iddia etti. 

Arkadaşları, Kaplan’ın çimento torbası taşırken zemindeki boşluklardan bodrum katına düştüğünü söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, meydana gelen olayla ilgili çelişkili ifadeler olduğunu, polis soruşturması ile bakanlığın başlattığı soruşturmanın devam ettiğini, kesin sonuçların birkaç gün içerisinde çıkacağını söyledi. 

SEKİZ ÇOCUK BABASIYDI 

Bir üniversitenin Bilişim ve Teknoloji Binası’nda önceki gün saat 16.00 sıralarında meydana gelen iş kazasında ağır yaralanarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldıran, gece saat 22.15’te yaşamını yitiren Kaplan en büyüğü 22 yaşında 8 çocuk babasıydı. Çalışmak için 5 gün önce ülkeye gelen Kaplan’ın üniversite inşaatında kaçak çalıştığı ortaya çıktı. 

Çalışma arkadaşları, inşaatta hiçbir güvenlik önlemi olmadığını, Kaplan’ın çimento torbası taşırken boşluğa düştüğünü söyledi. Sadece Kaplan’ın değil 20’ye yakın işçinin çalışma izni olmadığını öne süren arkadaşları, inşaat sahiplerinin sadece kendi işçilerine izin çıkarttığını, taşeron işçilere çalışma izni yapmadığını iddia etti. 

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK 

İş kazasından bir gün önce güvenlik önlemi talep ettiklerini kaydeden çalışanlar şunları öne sürdü “Arkadaşımız çimento torbası taşırken zemindeki boşluktan bordum katına düştü ve ağır yaralandı. Hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaşanan bu acı olay karşısında ne bir inşaat yetkilisi ne başka bir yetkili halimizi sormadı. Arkadaşımız 8 çocuğuna bakmak ve hasta karısının tedavisine para bulmak için çalışmaya gelmişti. Ancak çalışma izni olmadığı ve iş esnasında kaza olmadığına dair yalan bilgiler yüzünden ailesi tazminatta alamayacak. 

POLİS GELİNCE İZİNSİZLER GÖNDERİLDİ 

“Sadece onun değil 20’ye yakın taşeron işçinin çalışma izni yok. İnşaata koruma ve güvenlik için önlemler de alınmadı. Katlar arasında henüz merdiven yapılmadığı için seyyar merdiven kullanıyoruz. Bu nedenle koruma bantları ve zemindeki boşluklar için kazadan bir gün önce güvenlik önlemeleri alınmasını talep etmiştik. Ancak hiçbirimizin can güvenliği yok. Üstelik yaşanan kazadan sonra olay yerine polis gelince çalışma izni olmayan işçiler oradan gönderildi.” 

BAKAN GÜRPINAR: ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA SÜRÜYOR 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar meydana gelen olayla ilgili çelişkili ifadeler olduğunu; Şevket Kaplan’ın iş yaptığı esnada mı yoksa iş saati dışında mı kaza yaptığına dair net bilgiler olmadığını belirterek, bu konuyla ilgili hem polis soruşturmasının hem de bakanlıklarının başlattığı araştırmanın sürdüğünü söyledi. 

Gürpınar, “Sağlıklı bilgilere henüz ulaşamadık. Bakanlığın ve polisin soruşturması sürüyor. Soruşturma yarında (bugün) devam edecek. Sonuçlar birkaç gün içerisinde ortaya çıkar. Ancak olayı her yönü ile araştırdığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.