1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALIŞTAY DÜZENLENİYOR
ÇALIŞTAY DÜZENLENİYOR

ÇALIŞTAY DÜZENLENİYOR

Dışişleri Bakanlığı ile İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ortak organizasyon... 3 gün sürecek çalıştayın açılışında, Kuran’dan bölümler okunmasının ardından;

A+A-

Dışişleri Bakanlığı ile İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ortak organizasyonluğunda; “Küreselleşme Bağlamında İhracat Teşviki ve Yatırım Stratejileri” konusunda çalıştay düzenleyecek.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 3 Mart Pazartesi saat 9.30’da Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) başlayacak çalıştaya, ICDT Genel Müdürü El Hassane Hzaine başta olmak üzere, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ve gözlemci ülkelerin Ekonomi ve Ticaret bakanlıklarından üst düzey yetkililer, ICDT bünyesinde görev yapan uzmanlar ve KKTC üniversitelerinden akademisyenlerin katılacak.

3 gün sürecek çalıştayın açılışında, Kuran’dan bölümler okunmasının ardından,  Dışişleri Bakanı Özdil Nami, YDÜ Rektörü, IDB Grubu temsilcisi, ICDT Genel Müdürü El Hassane Hzaine’nin konuşmaları ve belgesel film gösterimi yapılacak.

Farklı başlıklarda toplam 7 oturumun yer alacağı çalıştayda 6 uzman sunum yapacak. Sunumların ardından ise 5 Mart Çarşamba gün saan 17.00’de yapılacak değerlendirme ve katılım sertifikalarının takdimiyle sona erecek.

Etkinliğin ilk gecesi KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından katılımcılar onuruna akşam yemeği de verilecek.

Açıklamada, şöyle denildi:

“İslam İşbirliği Teşkilatı ile gelişen ilişkilerimiz çerçevesinde, ülkemizin üye ülkelerde gerçekleşen birçok İslam İşbirliği Teşkilatı etkinliğine katıldığı gibi, Teşkilatın bazı önemli etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Bu bağlamda, 15-17 Nisan 2009 tarihleri arasında “İslam Dünyasında Turizm” konulu seminer,  28 Kasım- 1 Aralık 2011 tarihleri arasında “İslam İşbirliği Teşkilatı’na Üye Ülkelerde Yüksek Öğrenim Hizmetleri” konulu forum ve sergi, 12-13 Nisan 2012 tarihlerinde “Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım” konulu forum ve son olarak da 22-24 Kasım 2013 tarihleri arasında “İslam İşbirliği Teşkilatı’na Üye Ülkelerde Su ve Gıda Güvenliği” konulu konferans ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Önümüzdeki dönemde de ülkemiz çeşitli İslam İşbirliği Teşkilatı etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecektir.

Bakanlığımız, KKTC ile İslam İşbirliği Teşkilatı arasında tesis edilen çeşitli seviyelerdeki işbirliğine büyük önem atfetmekte ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler ile yıllar içerisinde yeni ve önemli ilişkiler kurmuş olmaktan da büyük memnuniyet duymaktadır.

Önümüzdeki dönemde de, ülkemiz ile İslam İşbirliği Teşkilatı ve bağlı kurum ve kuruluşları ve üye ülkelerle varolan ilişkilerimiz ve işbirliğimizin her seviyede gelişmesine ve  artarak devam etmesi amacıyla Bakanlığımız gerekli çalışma ve girişimlere kesintisiz olarak devam edecektir.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.