1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALIŞTAYDA YARIN…
ÇALIŞTAYDA YARIN…

ÇALIŞTAYDA YARIN…

GENEL SAĞLIK SİGORTASI ÇALIŞTAYI BAŞLADI

A+A-

GÜLLE:”ÇAĞIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK REFORMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde organize edilen “Genel Sağlık Sigortası (GSS) Çalıştayı”, bugün, Lefkoşa’da Sayıştay Başkanlığı Konferans salonunda başladı.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, 2 gün sürecek çalıştayda Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) uzmanlar da yer aldı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın da hazır bulunduğu açılış seremonisi bu sabah saat 10.00’da gerçekleştirildi.

GÜLLE:”ÇAĞIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK REFORMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Açılışta ilk konuşmayı yapan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek reformları hayata geçirmek gerekliliği üzerinde durdu.

Bu reformların en önemli iki tanesinin sağlık ve sosyal güvenlik alanlarında olduğunu kaydeden Gülle, sağlıkta oluşturulacak en iyi modelin, Genel Sağlık Sigortası’nın (GSS) kamu ve özeli kapsayacak şekilde oluşturulacak modelin olduğunu söyledi.

Bu amaçla Sağlık Bakanlığı’nın yaklaşık bir yıldan bu yana ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalıştığını belirten Gülle, Genel Sağlık Sigortası Çalıştayı’nın sonunda,  verileri rafine edip gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

BÜYÜKELÇİ AKÇA SÜRECE CİDDİ DESTEK VERİYOR…

Konuşmasının sonunda, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya da teşekkür eden Bakan Gülle, “Sayın Büyükelçinin, en baştan beri GSS konusunda yapılan çalışmalar ciddi desteği olmuştur. Başlangıçta, finansal açıdan oluşacak mali açığın kapatılmasına yönelik katkı sağlayabileceklerini ifade etmiştir. Bu, gerçekten çok önemli bir katkıdır” dedi.

GÜRPINAR: “GSS, KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELEDE DE ÇOK ÖNEMLİ BİR UNSUR OLACAK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’den sonra konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, Ülkede GSS’nin oluşturulmasına yönelik çalışmalarının eskiye dayandığını anımsatarak, özellikle Sağlık Bakanlığı’nın son bir yılda konuya gösterdiği hassasiyet ve buna bağlı olarak yaptığı titiz çalışmanın, konunun yeniden gündeme taşınmasını sağladığını söyledi.

GSS’nin kayıt dışılıkla mücadelede de çok önemli bir unsur olacağına değinen Bakan Gürpınar, çalıştayın sonunda ortaya çıkacak yol haritasına uygun bir adım atacaklarını belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra öğleye kadar olan oturumlarda KKTC Sağlık Bakanlığı adına Dr. Aykut Üretici, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına Kasım Ekmen, KKTC maliye Bakanlığı adına Erkan Okandan, TC Sağlık Bakanlığı adına Dr. Mehmet Demir ve TC Sosyal Güvenlik Kurumu adına da Dr. Halil Akçe birer sunum gerçekleştirdi.

I. OTURUM: MEVCUT DURUMUN TESPİTİ

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın birinci oturumuna geçildi. Birinci oturumda “KKTC’de Mevcut Durumun Tespiti” yapılmak üzere sunumlar yapıldı.

KKTC Sağlık Bakanlığı’nı temsilen bir sunum yapan Dr. Aykut Üretici, Sağlıkta Mevcut Durumu irdeledi.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına sunum yapan Kasım Ekmen ise, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin pozisyonunu anlattı.

KKTC Maliye Bakanlığı adına sunum yapan Erkan Okandan da kamu maliyesinin içinde bulunduğu durumun ana hatlarını ifade etti.

II. OTURUM: TÜRKİYE’DE GSS ÖNCESİ VE SONRASI

Çalıştayın ikinci oturumundaysa, Türkiye’de GSS öncesi ve sonrası irdelendi.

Türkiye Sağlık Bakanlığı adına bir sunum yapan Dr. Mehmet Demir, “Türkiye sağlık sistemindeki gelişmeler ve SGK” konusunu işledi.

Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu adına sunum yapan Dr. Halil Akçe de, Türkiye’de GSS öncesi ve GSS sonrasını değerlendirdi.

ÖĞLEDEN SONRA,  III. Ve IV. OTURUMLAR YAPILDI

Günün öğleden sonraki oturumlarında ise “GSS Fonunun Yönetim Modeli ve Altyapı İhtiyaçları” ile “KKTC’de GSS’na geçerken gerekli olabilecek mevzuat çalışmaları. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda gerekli olacak düzenlemeler ve yapılanmalar” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

ÇALIŞTAYDA YARIN…

Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle organize edilen “Genel Sağlık Sigortası (GSS) Çalıştayı” yarın yapılacak beş ve altıncı oturumun ardından sonuç raporunun hazırlanmasıyla sona erecek.

Çalıştayın yarınki oturumlarına, TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik de katılacak.

 

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.