1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALIŞTIĞI İŞ YERİNİ KUNDAKLADI İDDİASI!
ÇALIŞTIĞI İŞ YERİNİ KUNDAKLADI İDDİASI!

ÇALIŞTIĞI İŞ YERİNİ KUNDAKLADI İDDİASI!

Çalıştığı iş yerini kundakladı iddiası!

A+A-

Haspolat’ta faaliyet gösteren Sener isimli iş yerinde önceki gün çıkan yangınla ilgili işyeri çalışanı S.E Kundaklama şüphesi ile polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede açıklama yapan polis, zanlının işyeri hesaplarında açığı olduğu için iş yerindeki evrakları yok etmek için kundaklama suçunu işledi iddiasıyla zanlı hakkında soruşturma maksatlı 1 gün tutukluluk emri temin etti.

Abbas ELMAS

Haspolat’ta faaliyet gösteren Sener isimli iş yerinde önceki gün çıkan yangınla ilgili işyeri çalışanı S.E Kundaklama şüphesi ile polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı. Zanlı hakkında soruşturma maksatlı 1 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay,  zanlının 1 Ocak 2014 tarihinde saat 09.15 sıralarında Haspolat’ta meydana gelen “Kundaklama, Kasti hasar ve müstahdem tarafından sirkat” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Ercan Atasay, söz konusu tarihte Haspolat’ta faaliyet gösteren Fikri Şener’in sahibi ve işletmecisi olduğu Sener isimli iş yerinde yangın çıktığı öğrenildiğini söyledi.

Yangın sonucunda zanlının sol eli ve saçları birinci derecede yandığı öğrenildiğini ve zanlının Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini aktaran Atasay, zanlının kontrolleri tamamlandıktan sonra yangınla ilgili ifadesi alınmak üzere şubeye celp edildiğini aktardı. Ercan Atasay, yapılan sorgulamada zanlının gönüllü ifade vererek söz konusu suçları işlediğini kabul ettiğini kaydetti..

Gerçekleştirilen ilk soruşturmada ise zanlının suçu işlediği yönünde çok öneli bulgulara rastlandığına ve zanlının işyerinde ciddi hesap açıkları olduğu ve bu açıklar kapatmak, evraklar yok etmek maksadı ile kundaklama olayını yaptığı öğrenildiğine değinen Atasay, zanlının ilk etapta 2 bin TL açığı tespit edildiğini ve başka açıkların olup olmadığıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Söz konusu işyeri ve zanlının kullanımında bulunan otomobil tamamen yanarak kül olduğuna da değinen polis çavuşu Atasay, zanlı hakkında yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının savunma avukatı ise, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin yargıç kurallarına uygun alınmadığını, zanlının avukat nezaretinde olmadan ifadesinin alınıp sorgulandığı yönünde iddialarda bulunurken, tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak yürütülen polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi için zanlının bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.