1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALMADIM, SATIN ALDIM!
ÇALMADIM, SATIN ALDIM!

ÇALMADIM, SATIN ALDIM!

'İşe gitmem gerek!'

A+A-

Gazimağusa’da eski bir arkadaşı olan Şenay Karafistan’ın evinden ziynet eşyaları çaldığı iddia edilen Cemile Karip tutuklandı ve mahkemede kendini savundu:

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da eski bir arkadaşının evinden ziynet eşyalarını çaldığı öne sürülen Cemile Karip tutuklandı.

Mahkeme huzuruna çıkarılan genç zanlı, suçlamaları kabul etmedi. Polis, meseleyi soruşturma maksatlı zanlı aleyhine 3 günlük tutukluluk emri aldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Raif Safa’yı tanık olarak dinletti.

Tanık polis Raif Safa, zanlının, 18-20 Temmuz 2016 tarihleri arasında, Gazimağusa’da, Çanakkale Mahallesi’nde bir apartmanda ikamet eden Şenay Karafistan isimli kadının evinin yatak odasından 1 adet 14 ayar halkalı erkek künyesi, 1 adet kolye, 2 adet yüzük ve 1 adet küpe çaldığını söyledi.

Zanlının 13 Mart 2017 tarihinde derdest emri gereği tutuklandığını kaydeden polis memuru, zanlının evinde yapılan aramada 1 çift küpe ve 1 adet kolye tespit edilerek emare olarak alındığını bildirdi.

Raif Safa, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz yeni başladığını ifade etti.

Mesele ile ilgili olarak alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler mevcut olduğuna dikkat çeken Safa, zanlının serbest kalması halinde aranan emarelere müdahale edebileceğini açıkladı.

Polis memuru Safa, “Serbest kalırsa emarelere müdahale edebilir. 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep ederim. Küpeleri satın aldığı beyanında bulundu” dedi.

Zanlı Karip, mahkemenin söz vermesi üzerine ağlayarak şunları kaydetti:

“Ben yemin ederim ki almadım. O kolyelerin hepsini Altınbaş’tan aldım. Söz konusu kadının kocası hapisteydi. Altınları daha ucuza başka bir yere satacaktı. Ben de ona yardım amaçlı 400 TL verdim. Abla ne zaman paran olduğunda gelip küpelerini benden alabilin dedim. Tutuklu kalmak istemiyorum. Yoksa işe gidemediğim için işimden atılacağım. Araba taksiti ödüyorum”.

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının, soruşturma maksatlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.