1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CAMİ, SEÇİM KAYBETTİRDİ
CAMİ, SEÇİM KAYBETTİRDİ

CAMİ, SEÇİM KAYBETTİRDİ

29 Haziran seçimleriyle ilgili olarak çarpıcı iddialar;

A+A-

Dört yıllık bir tartışmanın ardından ibadete açılan Doğanköy Camii’nin, muhtar Anıldı’nın seçimi kaybetmesine neden olduğu iddia edildi

Doğanköy sakini Enis Kaki, bölgelerinde yapılan caminin, Doğanköy muhtarına seçim kaybettirdiğini söyledi. 1976 yılından beridir Doğanköy’de yaşayan Enis Kaki 29 Haziran seçimleriyle ilgili olarak çarpıcı bir iddiada bulundu. Doğanköy’e cami yapılması sürecinde büyük emek sarf eden muhtar Halil Anıldı’nın bu seçimde adeta cezalandırıldığını belirten Kaki, “köye caminin yapılması için uzun yıllar uğraş veren muhtarımız, cep telefonuna gelen ağza alınmayacak sözlerle hakarete uğramıştır.4 yıl boyunca bu oluşturulan tepkiler ve anlamsız kaygılar maalesef 29 Haziran tarihindeki sandık sonuçlarına ve köy sakinlerininde tutumu ile tepki oyu olarak sandığa yansımış bulunmaktadır” dedi.

“ANILDI, KÖYÜMÜZE BİRÇOK ŞEY KAZANDIRDI”
Muhtarlık seçiminde belki dünyada eşine rastlanmamış bir süreç yaşandığını ifade eden Kaki şunları söyledi: “Medyayı yakından takip ettiyseniz eski muhtarımız olan sayın Halil AnıldıBey’in döneminde köyümüze kazandırdığı değerler ve hizmetler tartışılmaz derecede çok başarılı ve güzel.


Bunları kısaca özetlemek gerekirse; Köyümüze çocuk oyun parkı yapılmasında, çocuk parkının çevresinin ağaçlandırması ve çiçeklendirilmesinde, köy meydanının düzenlenip, Alıç Festivali yerinin yapılması ve çevresinin yeşillendirmesi, mevcut köy kahvesinin içindeki köy muhtarlık çalışma masasının,yeni yapılan ek muhtarlık binası, muhtarlık binasının önüne Atatürk büstünün yapılması ve çevresinin yeşillendirilmesi, çiçeklendirmesi, bu değerlerin içine birde ihtiyaç doğrultusunda güzel bir caminin yapılması…

“CAMİ SÜRECİ BİNBİR GECE MASALLARINI ARATMADI…”
Köyümüze bu değerleri kazandıran Sayın Halil Anıldı’dır ve bu süreç içerisinde ona yardımcı olan azalarına da köyde yaşayan bir sakin olarak teşekkürlerimi borç bilirim. Asıl konu ve bu süreç içerisinde yaşananve Bin Bir Gece Masallarını andıran cami yeriyle ilgili sürecin işleyişi ve bununla birlikte 4 yıl içinde yaşanan gelişmelerle ilgili olanlar. 

“BAZI MERCİLER CAMİ YAPILMAMASI İÇİN MUHTARA BASKI YAPTILAR”
Caminin yapılması için gereken mercilere girişimler yapıldığında bazı kurum yetkililerinin, köy muhtarımıza cami inşaatının yapılmaması konusunda, muhtarımıza baskı yaptığını ve engellenmeye çalışıldığını tüm köy halkımız bilmektedir.Bu engellere rağmen Muhtarlık görevini kaybetmeyi göze Alarak Halil Bey tüm engellemelere karşı gelmiştir.Bu takındığı tutum her açıdan takdire şayan bir davranıştır.

“ENGEL VE BASKILAR GELDİ”
Bu süreç içerisinde Cami inşaatı için gereken mercilere tekrar girişim yapıp köyümüzdeki kamu arsası olan yere cami yapılması için yer tespiti yapılmıştır.Bu doğrultuda da onay verilmiştir. Cami projesi başladığında yerleşim yerindeki tesis sahiplerinin karşı çıkmasıyla başka bir yerde yapılması İçin engel ve baskılar oluşturulmuşve projede yer alan yerin iptali gündeme gelmiştir. İkinci bir yerin muhtarlık olarak tekrar müracaat edildiğinde yetkili kamu görevlilerince,köyün içindeki yerleşim yerine projenin başlatılması için tekrar yer tespiti yapılmıştır. Tekrar ikinci yer cami proje çalışması başlatıldığında bu kez de kamu arazisi yakınındaki beş on evin karşı çıkmasıyla birlikte köyde, muhtarlığa karşı hızla büyüyen bir tepki oluşturulmuş ve caminin yer tespiti ve inşaatı yeniden yavaşlatılmıştır. Tekrar ortak yol bulunarak üçüncü kez ayrı bir yerde yapılmasına karar verilmiştir.

“CAMİDEN DOLAYI, EMLAKIN DEĞERİNİN DÜŞECEĞİNİ SAVUNDULAR”
Cami yerinin şu anki konumu olan, Kurtuluş Caddesi üzerindeki kamu arazisi olan yere inşaatı başlatmasına karar verilmiştir. İnşaat süreci başladığında camiye yakın iş yerlerin ve evlerin, ezan sesinden dolayı emlak gelirlerinin değer kaybedeceği korkusuyla tekrardan tepkiler oluşturulmuştur. Geçenlerde de ezan sesi çok yüksektir diye tepki gösterenler olmuştur. Cami hocasına ve Girne’deki Din İşleri’nin merkezine gidip bu süreçteki kişilerin şikayet ettiklerini biliyoruz. Ayrıca eski köy muhtarımızın da, ağza alınmayacak sözlerle hakarete uğradığını biliyorum. Uzun süredir yaşanan olumsuzluklarbenim gözümü korkuttu. Çünkü insanların özgürce dini görevlerini, rahatça yapabilecekleri yerlere kısıtlamaların gelmesinin kabul edilemez olduğudur.”

“SANDIK SONUÇLARINA YANSIDI”
Dört yıl boyunca bu oluşturulan tepkilerin ve anlamsız kaygıların tepki oyu olarak 29 Haziran tarihindeki sandık sonuçlarına, yansıtıldığını ifade eden İlhan Kaki,“cami projesi gündeme gelmemiş olsaydı şuan belki de Doğanköy muhtarlığında görev değişikliği olmamış olacaktı” dedi. Gelinen noktada köy içerisindeki seçmenin küstürüldüğünü vurgulayan Kaki gözlerini şöyle tamamladı: “ 29 Haziran’daki seçmenin kullandığı oy dağılımına saygı göstermemiz gerek. Seçimin galibi Niyazi Bedel Doğanköy Muhtarı olarak yeterli görülen oyu almıştır. Bunun yanında seçim gezilerinde evleri tek tek dolaşıp seçmenin sorunlarını dinleyip her gezdiği eve bir çiçek hediye etmeside çevreye duyarlı olduğunun bir göstergesidir. Tabi ki köy halkına muhtar olduğunda taahhüt ettiklerini bir dönem içinde yapacağınında sözünü vermiştir. Ben ve köy halkı,verdiği sözlerin takipçisiyiz ve kendisine bu sözlerle ilgili yardımcı olacağız. Buna köy halkı olarak söz veriyoruz.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.