1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Camii Törenle İbadete Açıldı
Camii Törenle İbadete Açıldı

Camii Törenle İbadete Açıldı

Camii Törenle İbadete Açıldı

A+A-

Mevlevi Köyü'nde yapımı tamamlanan Mevlevi Cami, dün öğleden sonra gerçekleştirilen törenle ibadete açıldı.

İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Milletvekilleri Zorlu Töre, Menteş Gündüz ve Ali Pilli, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Din İşleri Başkanlığı Güzelyurt Temsilcisi Talip Atalay, MÜSİAD Başkanı Okyay Sadıkoğlu, Din Gör_Sen Başkanı Süleyman Çakır, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden bazı yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Din İşleri Başkanlığı Güzelyurt Temsilcisi Akın'ın açılış konuşmasını yaptığı törende, Bakan Kemal Dürüst, Milletvekilleri Zorlu Töre, Menteş Gündüz, Ali Pilli, Belediye Başkanı Özçınar, Din İşleri Başkanı Atalay, MÜSİAD Başkanı Sadıkoğlu ve Büyükelçilik yetkilileri kısa birer konuşma yaptılar.

 Yapılan konuşmalarda Mevlevi Köyünün Camii ihtiyacının giderilmesinden duyulan memnuniyete vurgu yapıldı ve Kıbrıs'ın mimari yapısına uygun olarak inşa edilen Mevlevi Camii'nin yapımında maddi ve manevi katkısı olanlara teşekkür edildi.

Açılışı gerçekleştirilen Mevlevi Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından katılımcılara Mevlevi Köyü Camii Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneğince "aşure" ikram edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.