1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAMLIKÖY’E ARSENİKLİ SU MU VERİLİYOR?
ÇAMLIKÖY’E ARSENİKLİ SU MU VERİLİYOR?

ÇAMLIKÖY’E ARSENİKLİ SU MU VERİLİYOR?

Çamlıköy’e arsenikli su mu veriliyor?

A+A-

 

Lefke Bölgesinin gözde köylerinden ‘Çamlıköy’de su sıkıntısı büyük sorun olmaya devam ediyor. Köydeki iki su kuyusundan birisi Su Dairesine bağlı olmasına karşın bu kuyudan köye su verilmediği öne sürülüyor. CMC Bölgesinde bulunan kuyudan Çamlıköy’e verilen suyun arsenikli olduğundan şüphe ediliyor.

SU KUYUSUNA FOSEPTİK ÇUKURLARINDAN SIZMA VAR

Çamlıköy’de sakin Fatma Mahmutoğlu, AS TV’de yayınlanan Akşam Üstü programında yaptığı konuşmada şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Fatma Mahmutoğlu yaptığı açıklamada, Çamlıköy’de büyük bir sorun ile karşı karşıyayız. Köyümüzde iki su kuyusu var. Bunlardan birisi dere yatağı içerisindedir. Ancak yaz gelince kuruyor. Köyün üst başına evler yapıldığı için bu kuyuya evlerin foseptik çukurlarından sızmalar olabileceği bize söylendi. Hatta bizim köye yakın Rum köyündeki Rum arkadaşlar sızma olduğu için kendileri bu bölgedeki kuyulardan su kullanmadıklarını bize bildirdi. Bir kuyu da CMC bölgesinde var. Bizim Köye bu kuyudan su veriliyor dedi.

CMC BÖLGESİNDEN GELEN SUYUN RENGİ KAHVERENGİ

Fatma Mahmutoğlu açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ CMC bölgesindeki kuyudan gelen su kahve renklidir. Elbiselerimizi bu suyu ile yıkayınca renkleri değişiyor. Tabak ve çanaklarımızı bu su ile yıkadığımız zaman tabaklarımızda bile iz kalır.  Bu su ile yıkandığımız zaman vücudumuzda kaşıntı olur. Suyu tahlil edin dedik. Su için numune aldılar. Tahlil yapıldı. Hatta birçok kez tahlil yapılmasına karşın nedense bir türlü bu tahlil sonuçları açıklanmadı.

LEFKE BELEDİYESİNE MADDİ DESTEK VERLİP KÖYE TEMİZ SU GETİRİLMELİ

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya beye, köyümüze başka yerden su getirmesi için rica ettik. Köye su getirmek için maddi olanağımız yok dedi. Aziz bey gerçekten bölge için çok çalışan bir başkan. Ancak belediyenin maddi sıkıntıları var. Devlet Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya’a maddi destek verip köyümüze su getirmelidir. CMC Bölgesinden gelen suya Arsenik karıştığından şüphe ediyoruz. Raporlardaki tahlil sonuçlarının açıklanmaması, köye verilen suyun rengi bu konudaki şüphelerimizi artırıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.