1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CAN ÇEKİŞEREK ÖLDÜ
CAN ÇEKİŞEREK ÖLDÜ

CAN ÇEKİŞEREK ÖLDÜ

KKTC’de son zamanlarda artan köpek ölümlerine dün bir yenisi daha eklendi.

A+A-

Dilekkaya’da Şenol Uzunkoşar isimli kişinin köpeği dün zehirlendi. Bir saat süren müdahalenin ardından av köpeği kurtarılamadı.

Dilekkaya’da ikamet eden Şenol Uzunkoşar isimli kişinin çocuğu gibi bakıp beslediği av köpeği dün zehirlendi.

Can çekişir durumda eve giden av köpeği, sahibi Şenol Uzunkoşar’ın tüm çabalarına rağmen hayata tutunamadı.

Av köpeği, eve döndükten yaklaşık bir saat sonra sahibinin gözleri önünde can çekişerek öldü.

Şenol Uzunkoşar, bu vahim olayı şu şekilde anlattı:

“Hafta içi her gün olduğu gibi bugün de (dün) akşam saat 18.00 sıralarında işten çıkıp evime gittim. İki köpeğim de sapasağlamdı. Üzerimi bile değişmeden köpeklerimin yanına gittim ve yemekten önce ihtiyaçlarını gidermeleri için onları kulübesinden çıkardım. İkisi de evin avlusundan dışarı çıktı, bu sırada ben de eşimin köpekler için pişirdiği yemeği aldım ve kaplarına döktüm. Biraz sonra büyük olan köpeğim eve döndü ancak diğeri gelmedi. İlk kez böyle bir şey olduğundan hemen onu aramaya çıktım fakat bulamadım. Kısa bir süre sonra ağzından salyalar akar bir şekilde ve kıvranarak eve döndü. Avlunun girişinde güçten düştü ve yere yığıldı. Yoğurt yedirmek istedim yemedi. Yaklaşık bir saat gözlerimin önünde can çekişti ve sonra da öldü.”

İlaçlar, insan hayatını da tehdit ediyor

Dilekkaya’da daha önce de birçok kez köpek ölümlerinin yaşandığını kaydeden Şenol Uzunkoşar, hepsinin de zehirlenme sonucu öldüğünü söyledi ve sorumluları canilik ile suçladı.

Yetkililere çağrıda bulunan Şenol Uzunkoşar, kedi ve köpeklerin zehirlenmesi ile ilgili bir an önce önlem almalarını istedi, söz konusu zehir etkisi yaratan ilaçların satışlarının denetim altına alınmasını talep etti.

Bu tür ilaçlara isteyen herkesin rahatça ulaşmasını engellemenin bir yolunun olması gerektiğini söyleyen Uzunkoşar, “Sadece hayvanlar değil, insanlar da tehdit altında. Bir insan gelişigüzel sokağa atılan bu zehirlere istemeden temas etse sonra da elini ağzına götürse sonucunu düşünmek bile istemiyorum” dedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.