1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Can Dündar: Biz bu halkın bilgi alma hakkını savunuyoruz
Can Dündar: Biz bu halkın bilgi alma hakkını savunuyoruz

Can Dündar: Biz bu halkın bilgi alma hakkını savunuyoruz

Can Dündar: Biz bu halkın bilgi alma hakkını savunuyoruz

A+A-

Tutuklanarak Silivri cezaevine konulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, mahkemenin karar için ara verildiği sırada, milletvekili Eren Erdem'in Periscope yayınına katıldı.

Can Dündar şunları söyledi:

"Savunduğumuz şey basın özgürlüğü, gazetecilik hakkı ama onun ötesinde biz bu halkın bilgi hakkını savunuyoruz. Ve iktidarın yalan söylemesine karşı bunları ifşa etme özgürlüğümüzü savunuyoruz. Ve dolayısıyla bu bir ip çekme yarışı ise devletin saklama ve yalan hakkıyla, halkın bilme hakkı arasında biz o sınırı mümkün olduğunca bu tarafa çekmeye çalışıyoruz. Burada olan gazetecilerin, bizi savunmaya gelen dost milletvekillerinin kişisel meselesi değil. Bu bir toplumun, iktidarın elinde gasp edilmiş haklarını geri alma mücadelesi. Burada ne kadar kalabalık olursak o kadar boğabileceğiz yalanları. Ama ne kadar azalırsak bu hakkımız o kadar elimizden alınacak."

"Hakim dinledi, sessiz dinledi. Sorular sordu. Özel bir tavrı yok. Ama biz uzun uzun savunmamızı yaptık. Uluslararası hukuk, iç hukuk ve en önemlisi siyasal yönden savunmamızı yaptık. Sorulması gereken sorular. Hakimler ve savcılar şunu anlamakta zorlanıyor. Devlet güvenliği nasıl olur da öncelik olmaz diye. Biz basın özgürlüğünün daha öncül olduğunu düşünüyoruz. Devlet güvenliğinin tüm şeyleri içermediğini, devletin silah kaçakçılığı yapma hakkını içermediğini onun için de bunları söyledik. Şimdi karar alacağız. Kararı alır almaz inşallah buradan çıkacağız."

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.