1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Canan Karatay uyardı: Alkolden farkı yok! Yasaklanması gerekiyor
Canan Karatay uyardı: Alkolden farkı yok! Yasaklanması gerekiyor

Canan Karatay uyardı: Alkolden farkı yok! Yasaklanması gerekiyor

Canan Karatay uyardı: Alkolden farkı yok! Yasaklanması gerekiyor

A+A-

Kanser ve kalp krizi riskini artıran birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Severek tükettiğimiz ve sağlıklı sandığımız besinler sağlık için büyük tehdit oluşturabiliyor. Yediğimiz gıdalar ile ilgili sık sık çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay meyve sularının büyük riski hakkında uyardı.

Sağlıksız yaşam alışkanlıkları kansere, karaciğer yağlanmasına, kalp krizine neden olan etkenler arasında bulunuyor. Bu hastalıklardan korunmak için yenilen ve içilen besinlere dikkat etmek gerekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın meyve suları için yaptığı açıklamaya göre meyve sularının göbekte yağlanmaya yol açtığı bunun da ileride gelişebilecek bütün hastalıklarının temelini attığı belirtildi. Karatay, meyve suyunun içerisinde bulunan şekerin toz şekerden 7 kat daha zararlı olduğunu vurguladı.

ALKOLDEN FARKI YOK

Meyve suları hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Canan Karatay, C vitaminin yalnızca meyve sularında bulunmadığını bunun büyük bir yalan olduğunu dile getirdi. Meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirten Karatay, meyve suyu tüketiminin de karaciğeri yağlandırıcı etkisi olduğunu sözlerine ekledi. Meyve sularının vücuda sıvı şeker yüklemesi yaptığını belirten Karatay, bu içeceklerin erkek çocuklarının memelerinde büyüme yaptığını ve ilerde kalp krizi riskini artırdığını açıkladı. 

DİYABET HASTALARI BAL YEMEMELİ

Balın içinde bol miktarda flukoz ve glukoz maddelerinin bulunduğunu dile getiren Prof.Dr. Canan Karatay, bu maddelerin karaciğeri yağlandırdığını ve şeker hastalarının baldan uzak kalması gerektiğini belirtti.

KARACİĞER YAĞLANMASI BELİRTİLERİ

Karaciğer yağlanmasının belirtilerine dikkat edip bu hastalığı erken teşhis etmek önemlidir. İlerleyen ve tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması karaciğer kanserine yol açabilmektedir.

Halsizlik ve enerji düşüklüğü

Göğüs ve karın bölgesinde ağrı

Çabuk yorulma

İştahsızlık

Mide bulantısı ve kusma

Sarılık

mynet.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.