1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. CANAN KARATAY'IN DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖNERİSİ
CANAN KARATAY'IN DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖNERİSİ

CANAN KARATAY'IN DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖNERİSİ

Canan Karatay'ın domuz gribine karşı önerisi

A+A-

Beslenme üzerine kitapları ve adıyla anılan diyeti ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsünün herkeste olduğunu belirtip, hastalanmanın önüne halis zeytinyağı tüketerek geçilebileceğini söyledi

Balıkesir'in burhaniye ilçesinde, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamındaki 'Zeytinde sağlıklı Yaşam' konulu konferansa beslenme ve Diyet uzmanı Prof. Dr. Canan karatay konuşmacı olarak katıldı. Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal ile Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 700 kişinin izlediği Ahmet Akın Kültür Merkezi'ndeki konferasta Prof. Dr. canan karatay, zeytinyağının sağlık için önemli olduğunu söyledi. Meyve suyu olan zeytinyağının tüketilmesi halinde asla kilo aldırmayacağını belirten Prof. Dr. Karatay şöyle devam etti:

"Zeytinyağını yakmadığınız sürece sorun yok. Çünkü zeytinyağı yakıldığında trans yağ ortaya çıkar. 'Hayvansal yağ yemeyin. Tavuk tüketin' deniyor. Oysa tavukta da hayvansal yağ var. En iyisi zeytinyağı tüketmek. Zeytinyağı, insanı güzelleştirir. Karaciğeri yağlandırmaz, şekeri düşürür. Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir. Zeytinyağının yüzde 7'si protein, yüzde 19.9'u yağdır. Zeytinyağında da katı yağ vardır. Katı yağdan korkmayın. '5 yıl önce tereyağı yiyebilirsiniz' dediğimde yer verinden oynamıştı. Ben her şeyin doğalından bahsediyorum. Zeytinyağında omega 3 ve omega 6 var. 'Zeytinyağı ana sütüne benzer mi' diye soruyorlar. Her ikisinde de ortak olarak omega 3 var."

'DOMUZ GRİBİNE KARŞI DA FAYDALI'

Zeytinyağının domuz gribine karşı da faydalı olduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, "Domuz gribi virüsü, hepimizde var ama halis zeytinyağı tüketerek güçlenirseniz, sağlıklı beslenirseniz, yapay, uyduruk fabrikasyon yemekleri yemezseniz, açlık bastırmak için pakete konulmuş trans yağlarla yapılan o zavallı yiyeceklerden yemezseniz, hastalanmazsınız. Salgın filan hikaye" dedi. Prof. Dr. Karatay, kendisinin bir süre önce kahvaltıda 71 zeytin yediği için eleştirildiğini de anlattı.

Zeytin ağacının çok uzun ömürlü bir ağaç olduğuna da değinen Prof. Dr. Karatay, "Mersin'in Mut ilçesinde 14 asırlık olanına tanık olup, meyvesinden topladım. Bu ağaçlar daha da yaşar. Lütfen zeytin ağaçlarına kıymayalım, koruyalım" dedi.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Karatay'a Kaymakam Hüseyin Öner'in eşi Mine Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın eşi Aydan Uysal ile AK Partili Burhaniye Belediye Meclis üyesi Sevda Padem tarafından çiçek ve hediye paketi verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.