1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CANDAN ERÇETİN DAÜ'DE HOCA OLDU
CANDAN ERÇETİN DAÜ'DE HOCA OLDU

CANDAN ERÇETİN DAÜ'DE HOCA OLDU

Candan Erçetin DAÜ'de hoca oldu

A+A-

Ünlü sanatçı Candan Erçetin, Kıbrıs’a yerleşmeye karar vermiş ve Kumyalı bölgesinde bir villa almıştı. Yılın büyük bir kısmını Ada’da geçiren sanatçı şimdi de, popülasyonu en yüksek üniversitelerden biri olan Doğu Akdeniz’de ders vermeye başladı. Yaklaşık bir yıl önce Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde müzik tarihi dersine giren Erçetin, öğretim görevlisi olmayı çok sevdi. Aynı şekilde öğrenciler de Candan Hoca’nın verdiği derslerden bir hayli memnun ve ders almak için birbiriyle yarışıyor.

Ücret talep etmedi

Öyle ki müzik tarihi dersi almak isteyen öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı dersler konferans şeklinde yapılıyor. Üniversitede ders vermeyi kendisi isteyen Candan Erçetin karşılığında ise hiçbir ücret talep etmiyor. Ancak sanatçının bu konudaki tek hassasiyeti; ders vermesinin medyaya yansımaması. Erçetin’in bu ricasını kırmayan akademisyenler ve öğrencileri özellikle fotoğraf paylaşımı yapmaktan kaçınıyor. Ancak hem okul yönetimi hem de öğrenciler Candan Hanım’ın fakülteye getirdiği yeni soluktan çok mutlu. Öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı Erçetin, derslere sanırım uzun bir süre daha devam edecek.

‘Titiz bir öğretmen’

İran’a yapılacak bir ziyaret öncesinde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ile VIP’te sohbet ediyoruz. Candan Erçetin’in DAÜ’de ders verme konusunu sordum. Osam, kendisinin iyi bir öğretim görevlisi olduğunu ve titizliğine hayran kaldıklarını söyledi. Osam, “Candan Hanım gibi önemli isimlerin DAÜ’de ders vermesi bizleri onurlandırır. Öğrencilerimize en kaliteli eğitimi marka isimlerle vermek için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu. Bu arada DAÜ’nün 23’üncü Bahar Festivali, çarşamba günü başlıyor. Festivalde Bob Marley’in oğlu Ky-Mani Marley öğrencilerle buluşacak. Canan karatay, beslenme üzerine konuşma yapacak. Genel Kurmay Eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da festivalde hazır bulunacak.

Milliyet

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum