1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CANER GÖNYELİ ARAMA KURTARMA TATBİKATI BAŞLADI
CANER GÖNYELİ ARAMA KURTARMA TATBİKATI BAŞLADI

CANER GÖNYELİ ARAMA KURTARMA TATBİKATI BAŞLADI

“Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı” bugün düzenlenen basın brifingiyle başladı.

A+A-

TATBİKATIN KARA SAFHASI BUGÜN, DENİZ SAFHASI YARIN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

TÜMGENERAL KAVUN: “ZAMANA KARŞI BİR YARIŞ NİTELİĞİ TAŞIYAN ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ, PROFESYONELCE YETİŞMİŞ PERSONELE, İYİ BİR ORGANİZASYONA, BİRİMLER ARASINDA YAKIN BİR KOORDİNASYON İLE İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ DUYAR”

“Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı” bugün düzenlenen basın brifingiyle başladı.

Kara safhası ve deniz sahası olmak üzere iki safhada gerçekleştirilecek tatbikatın ilk safhası olan kara safhası bugün saat 17.00’de 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde; deniz safhası ise yarın Gazimağusa açıklarında yer alacak.

Tatbikatla ilgili basın brifingini Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun verdi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Boğaz Karargahı’nda düzenlenen basın brifingine, Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin annesi Kezban Gönyeli, Türkiye’den tatbikata katılacak askeri ve diğer personel ile Güvenlik Kuvvetleri personeli katıldı. Basın brifingine Kıbrıs Türk basını yanında Türkiye basınından temsilciler de büyük ilgi gösterdi.

ANNE GÖNYELİ’YE ANI PLAKETİ

Tümgeneral Baki Kavun brifing öncesi Kezban Gönyeli’ye üzerinde Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin fotoğrafı bulunan anı plaketi sundu. Kezban Gönyeli, plaketi kendisine sunan Kavun’a teşekkür ederek, evlat acısının çok büyük bir acı olduğunu belirtti ve Caner Gönyeli’yi tatbikatla yaşatan herkese teşekkür etti.

KAVUN: “KURTARMA, ZAMANA KARŞI BİR YARIŞ”

Tümgeneral Baki Kavun, basın brifinginde arama kurtarmanın insan yaşamı açısından önemine dikkat çekerek, arama kurtarmanın; denizde ve karada tehlike içindeki insanların ve araçların özel kurtarma timleri tarafından aranması ve kurtarılmasını kapsadığını kaydetti.

Zamana karşı bir yarış niteliği taşıyan arama kurtarma faaliyetlerinin, profesyonelce yetişmiş personele, iyi bir organizasyona, birimler arasında yakın bir koordinasyon ile işbirliğine ihtiyaç duyduğunu ve 24 saat görev yapmayı gerektirdiğini belirten Kavun, 2 safhada gerçekleştirilecek tatbikatta amacın; arama kurtarma unsurlarının koordinasyon ve birlikte çalışma usullerini geliştirmek, insani yardım harekatı ve işbirliği konularında Türkiye’nin ve KKTC’nin imkan ve kabiliyetlerini denemek olduğunu söyledi.

Kavun, arama kurtarma harekatının doğrudan insan hayatıyla ilgili olduğundan zamana karşı ve ölümle yaşam arasında bir yarış halinde icra edilmek zorunda olduğuna işaret ederek, KKTC’nin Anavatan Türkiye unsurları ile işbirliğinde, her ortamda, gece ve gündüz kara sularında veya uluslararası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Baki Kavun, kara ve denizde gerçekleştirilecek arama kurtarma tatbikatının gerçekleştirileceği üç senaryo hakkında da bilgiler vererek, tatbikatta Türkiye ile KKTC’nin ortak koordinasyonunun ve arama kurtarma unsurlarının kabiliyetlerinin deneneceğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.