1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CANER GÖNYELİ ARAMA KURTARMA TATBİKATI’NIN DENİZ SAFHASI BAŞLADI
CANER GÖNYELİ ARAMA KURTARMA TATBİKATI’NIN DENİZ SAFHASI BAŞLADI

CANER GÖNYELİ ARAMA KURTARMA TATBİKATI’NIN DENİZ SAFHASI BAŞLADI

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2013 Arama Kurtarma Tatbikatı’nın Deniz Safhası başladı.

A+A-

Gazimağusa açıklarında icra edilecek deniz tatbikatı, TCG Gökçeada F494 isimli gemi ile yapılıyor.

Gazimağusa Limanı’ndan tatbikatı izlemek üzere ayrılan gemide, Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, 39. Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı, askeri erkan ve yabancı gözlemciler ile Türkiye ve yerel basın bulunuyor. 

Deniz tatbikatında senaryo gereği, Gazimağusa açıklarında KKTC karasuları dışında Türkiye Arama Kurtarma bölgesi içerisinde seyir halinde olan bir feribotun yardım çağrısının Kıbrıs Türk radyo tarafından alınması ve tehlike sinyalinin Ana Arama Kurtarman Koordinasyon Merkezi tarafından alınması ve mevkisi ile bilgilerinin merkeze iletilmesi üzerine, Türkiye Arama Kurtarma Teşkilatı faaliyete geçirilerek, Gazimağusa KKTC’de liman ziyareti maksadıyla bulunan bir SG botu yardım talebinde bulunan feribotun mevkisine sevk edilecek.

Feribotun kaptanı tarafından açık güvertede bir tırın yandığı ve yangının kontrol altına alınamadığı ihbarı verilmesi üzerine TC Arama Kurtarma Teşkilatı tarafından KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı ile temasa geçilerek, KKTC Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Ltd. Şirketinden Söndüren-10 Römorku ile GKK kuruluşunda yer alan bir AK helikopteri ve üç SG botu görevlendirilecek.

Feribot ile telsiz irtibatı kesilmesi üzerine TC Arama Kurtarma Teşkilatı tarafından bölgeye bir fırkateyn, bir korvet, bir karakol gemisi, bir AK helikopteri, bir SG helikopteri ile bir AG uçağı sevk edilerek, arama kurtarma faaliyetine başlanacak.

Cansalında bulunan kazazedeler, görevlendirilen Arama Kurtarma uçağı tarafından tespit edilecek.
Kazazedelerden ikisinin sağlık durumunun kötüleşmesi neticesinde personelin hastaneye nakli maksadıyla Ambulans Helikopteri görevlendirilecek ve kazazedeler Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilecek.

Kazazedelerin sorgularında bir cansalının daha olduğunun tespit edilmesi üzerine kazazedelerin aranmasına geçilen arama kurtarma icraatında, kazazedeler yine helikopter ve diğer deniz unsurları ile kurtarılacak ve yangın römork tarafından söndürülecek.

Deniz safhasındaki bir diğer senaryo ise, gün batımında bir uçağın tehlike sinyali vermesi üzerine GKK’ya ait bir arama kurtarma helikopteri, ambulans helikopter ve üç bot bölgeye sevk edilecek. Ekipler kazazedeleri kurtararak denizden tahliye edecek.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.