1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CANINA KIYMAK ÜZERE 23 YAŞINDA BİR GENÇ!
CANINA KIYMAK ÜZERE 23 YAŞINDA BİR GENÇ!

CANINA KIYMAK ÜZERE 23 YAŞINDA BİR GENÇ!

Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde dün intihar girişimine tanık olundu;

A+A-

Sadece Ateş-Kes’in hüküm sürdüğü bir ortamda askerlikle ilgili tartışmaların son günlerde artması, bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde dün Tapu ve Kadastro Dairesi için inşa edilen apartmanın üçüncü katına çıkan 23 yaşındaki bir genç “askerlik yapmak istemiyorum” diyerek, aşağıya atlayacağını söyledi.

Bölge sakinlerinin haber vermesi üzerine,  polis ve itfaiye ekibi kısa sürede olay yerine yetişti. Polis, M.S. adlı genci aşağıya indirmek için büyük çaba sarf etti ve sonunda başarılı oldu.

Olay yerinden geçen vatandaşlar ise, yaşananları büyük bir heyecanla izledi ve sözkonusu gencin bu yanlış hareketten vazgeçmesi için dualar etti.

Böyle olmaz ki

Olay yerinde bir vatandaş, Kıbrıs sorununun henüz çözülmediğine ve adanın her iki kesiminde askerlik hizmetinin mecburi olduğuna dikkat çekti. Askerlik hizmetinin sona ermesi için Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaş “bugünkü durumda gençleri askerlikten uzaklaştırmaya yönelik eylemler iyi örnek olmuyor ve üzücü hareketleri de beraberinde getiriyor” dedi.

Gençlere doğruları söyleyin

Bir başka vatandaş ise “askerlik görevini yapmamak için inthar yolunu denemek, geride kalanları ömür boyu üzecek, hasta ve perişen edecek bir sonuç doğurur”diyerek, bu tür düşüncelerden vazgeçilmesini istedi ve gençlere daima doğruların söylenmesi çağrısında bulunuldu.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.