1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CANINI EN ÇOK NE YAKAR”
“CANINI EN ÇOK NE YAKAR”

“CANINI EN ÇOK NE YAKAR”

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Limasol Türk Kooperatif (LTK) Bankası’nın alt kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu’nun ikinci ortak işbirliği olacak, “Canını En Çok Ne Yakar” isimli çocuk oyununun tanıtımı basın toplantısıyla yapıldı.

A+A-

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Limasol Türk Kooperatif (LTK) Bankası’nın alt kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu’nun ikinci ortak işbirliği olacak, “Canını En Çok Ne Yakar” isimli çocuk oyununun tanıtımı basın toplantısıyla yapıldı.

LTK Bankası’nın Yenişehir’deki genel merkezinde yapılan tanıtımda, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, LTB Kültür-Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, LTB Kültür Sanat Şube Amiri Kıymet Karabiber, Oyuncu Yönetmen Hatice Tezcan, LTK Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler ve Banka Genel Müdürü İlkin Yoğurtçuoğlu hazır bulundu.

ERSOY

LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, LTB ve Limasol Türk Kooperatif Bankası Sosyal Sorumluluk Kurumu’nun işbirliğinin devam ettiğine işaret ederek, bu işbirliği ve dayanışmanın çocuklara ve ülke insanına yapacağı katkılardan bahsetti.

Ersoy, bu dayanışmanın diğer özel sektör kuruluşlarına örnek olmasını dileyerek, ülkenin geleceği olan çocukların doğumundan itibaren, gelişiminde, oyunların çok önemli yer tuttuğunu belirtti.

Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile oyunları, tüm çocuklara taşıma hedefinde olduklarını da ekledi.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da, hem LTK Bankası hem de LBT’nin iki köklü kuruluş olduğuna işaret ederek, bu birlikteliğin güçlenen bir anlayış çerçevesinde devamını diledi.

Fellahoğlu, bu tip dayanışmaların umudu geliştirdiğini, kararlılığı artırdığını ve kendilerine güç ve destek sağladığının altını çizerek, LBT’nin kültürel anlamda ortaya koyduğu mücadeleyi en iyi anlayan kurumların başında LTK Bankası’nın geldiğini söyledi.

KEMALER

LTK Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, Bankanın sosyal sorumluluk projelerine bakış açısı hakkında bilgi verdi ve finansal faaliyetlerden elde ettikleri gelirlerin bir kısmı ile, kültür-sanat, çevre ve eğitime katkı yapmaya çalıştıklarını açıkladı.

Kemaler, tiyatroyu bir okul olarak gördüklerini de söyleyerek, çocukların gelişimine katkı yapmak istediklerini ifade etti.

TEZCAN

Oyuncu Yönetmen Hatice Tezcan da, oyun hakkında bilgiler verdi. Daha sonra basın mensuplarına “Canını En Çok Ne Yakar” oyundan bir sahne sunuldu.

OYUN HAKKINDA...

“Canını En Çok Ne Yakar”, Fildişi Sahili’nden bir öykü. Afrika’da bir grup çocuğun anlattığı öykü aynı zamanda sahnede canlandırılıyor. Bir yandan çocuklara Afrika’yı tanıtırken bir yandan da “canımızı en çok ne yakar” sorusunu soruyor. “Diş ağrısı, bir arının sokması, yoksa yalan mıdır en çok can yakan şey”, sorusu soruluyor.

Hatice Tezcan’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda, Aytunç Şabanlı, Zeliş Şenol, Asu Demircioğlu, Erdoğan Kavaz, Melek Erdil, Cem Aykut, Melihat Melis Beşe ve Osman Ateş rol alıyor.

KKTC’deki tüm okul öncesi merkezler, ana okullar ve ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerine oynanacak oyun, Nisan ayında Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu tarafından farklı ilkokullar da davet edilerek sahnelenecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.