1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CANLARINI ZOR KURTARDILAR
CANLARINI ZOR KURTARDILAR

CANLARINI ZOR KURTARDILAR

Arabalar bozuldu, insanlar evinde mahsur kaldı ...

A+A-

SAĞANAK VE DOLU ULUKIŞLA’YI DAĞITTI: Ulukışla’da önceki gün etkili olan sağanak ve dolu köyde yaşamı felç etti. Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle köyde çok sayıda hayvan da telef oldu. Evleri su bastı, eşyalar kullanılmaz hale geldi. Arabalar bozuldu, insanlar evinde mahsur kaldı.

Ulukışla’da, önceki gün etkili olan sağanak ve dolu nedeni ile birçok evi su bastı, birçok araç sular altında kalarak bozuldu, çok sayıda hayvan ise boğularak telef oldu. Paşaköy Belediyesi, köyde temizlik ve yol açma çalışmalarına dün de devam etti

ÖLÜMDEN DÖNDÜLER: Sağanak nedeni ile Ulukışla’da çok sayıda evi su basarken kapısının önünde boyu 4 metreye ulaşan dolu yığını nedeni ile Deniz Özata evinde mahsur kaldı. Sesini kimseye duyuramayan Özata, 2 yaşındaki çocuğunu da yanına alıp pencereden atladı, canlarını zor kurtardı

BELEDİYE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR: Ulukışla’da felaketin izleri halen silinemedi. Paşaköy Belediyesi ekipleri, köyde temizlik ve yol açma çalışmalarına dün de devam etti. Bozulan araçlar çekicilerle bulunduğu yerden alındı. Su basan evlerdeki kullanılmaz hale gelen eşyalar, belediyenin deposuna kaldırıldı

KKTC’de önceki gün sabah saatlerinde başlayan sağanak ve yer yer dolu yağışı Mesarya’da birçok köyde yaşamı olumsuz etkiledi.

Sağanak ve doludan en çok etkilenen köy ise Ulukışla oldu. Ulukışla köyünde yağan dolu, birçok evin girişini kapattı, sağanak köprü demirlerini yıktı geçti.

Evini su basan bazı insanlar evlerinde mahsur kalırken mandırada kapalı olan çok sayıda hayvan da telef oldu.

Köyde birden çok araba da içerisine giren yağmurla karışık çamur nedeni ile bozuldu.
Paşaköy Belediyesi ekipleri, köydeki çalışmalarına dün de devam etti. Su baskını olan evleri temizledi, doludan kapanan yolları ve ev girişlerini açtı.
Bozulan araçlar bulundukları yerlerden çekiciler ile alındı, su baskınları nedeni ile tamamen kullanılmaz duruma gelen halı, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyaları, Paşaköy Belediyesi’ne ait depolara kaldırıldı.

2 yaşındaki çocuğu ile evinde mahsur kaldı
Ulukışla’da ikamet eden Deniz Özata’nın evini su bastı. Dolu evinin girişini kapattı. Yağış esnasında evde 2 yaşındaki çocuğu ile yalnız olan Deniz Özata, uzun süre imdat sesini kimseye duyuramadı.
Evin hem ön hem arka girişi boyu 4 metreye ulaşan dolu ile kapanan Deniz Özata, çaresiz, 2 yaşındaki çocuğu ile pencereden atlayarak dışarı çıktı.

Çocuğu ile birlikte canlarını zor kurtaran Deniz Özata, görümcesinin evine sığındı.
Paşaköy Belediyesi ekiplerince Özata’nın evinin ön ve arka girişindeki dolu yığını dün uzun süren çalışmaların ardından temizlendi.

Evindeki su baskını nedeni ile kullanılmaz hale gelen eşyalar belediyenin deposuna kaldırıldı.
Deniz Özata ve akrabaları dün gün boyunca evde biriken çamuru temizledi.

Evlerini arabalarını su bastı
Ulukışla’da ikamet eden belediye çalışanı Hazret Özata’nın evi de su baskınına uğradı. Hazret Özata’nın evini basan yağmur suyu nedeni ile halılar ve mobilyalar tamamen ıslandı.

Evinin önünde park halinde bulunan arabasının içerisine de yağmur suyu ile karışık çamur doldu, araba kullanılmaz hale geldi.

Ulukışla’da sağanak ve doludan nasibini alan bir diğer isim ise Ayhan Karatosun oldu. Karatosun’un evini basan yağmur suyu halı, koltuk, şilte ne varsa hasar verdi.

Ayhan Karatosun’a ait araba ise içerisine dolan yağmur suyu nedeni ile bozuldu.

Yıldıray Çağlar’a ait transit marka minibüs tipi araba ise aşırı yağıştan etkilendi, araba çalışmadı.

Ulukışla’da ayrıca Çağlayan Kerem Gümüşsoy, Yusuf Kenan ve Kezban Payas’ın da evlerini su bastı. Evdeki eşyaları tamamen ıslandı.

Erbay Göksu’nun evinin tavanı düştü
Erbay Göksu’nun evinin mutfak, banyo ve tuvalet kısmındaki kartonpiyer çatısı, aşırı yağış nedeni ile düştü.

Doludan da nasibini alan Erbay Göksu’nun evinin girişi boyu bir metreye ulaşan dolu yığını ile kapandı.

Göksu’nun evini basan su ayrıca halı, mobilya, şilte ve daha birçok eşyanın kullanılmaz hale gelmesine neden oldu.

Beş kuzu telef oldu
Ulukışla’da evini su basan bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kalırken Yusuf Kenan isimli kişiye ait mandırada kapalı olan 5 adet kuzu da telef oldu.

Evinde önceki gün temizlik yapan Yusuf Kenan, temizlik çalışmalarına dün de devam etti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.