1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. CANLI BOMBA 12-14 YAŞLARINDA
CANLI BOMBA 12-14 YAŞLARINDA

CANLI BOMBA 12-14 YAŞLARINDA

Erdoğan'dan Gaziantep açıklaması: Canlı bomba 12-14 yaşlarında

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gaziantep saldırısıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan, "12-14 yaşlarında bir canlı bomba ya patladı ya da patlatıldı" dedi. Erdoğan, saldırıda 51 kişinin hayatını kaybettiğini, 17'si ağır 69 yaralının tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'de dün yaşanan terör saldırısına ilişkin Erdoğan, "Dün Gaziantep'te Şahinbey'de, bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde, önce 94 yaralı, şu an itibarıyla bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak, hastanelerde yaralı olarak şu anda 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. Tabii 51 ölüm vakası söz konusu." diye konuştu.

Olayın, daha çok Siirtli ve Vanlı vatandaşların olduğu bir mahallede cereyan ettiğini ifade eden Erdoğan,"Şu an itibarıyla Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler, bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde. Malum son dönemlerde Gaziantep'te DAİŞ'in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri söz konusuydu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Şu anda tabii ki orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Ölenlerin ailelerine şahsı ve milleti adına başsağlığı dileğinde bulunan Erdoğan, bu sürecin hassasiyetini aynen koruduğunu ifade etmek istediğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak suretiyle de tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor. Bu terör nereden gelirse gelsin,
bizim için değişmiyor. Bu FETÖ terör örgütü olabilir, PKK olabilir, DAİŞ olabilir. Suriye'nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terördür. Bunların dini, milleti, ırkı, vatanı söz konusu değildir. Türkiye olarak da bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizle el ele, omuz omuza bunların üzerine gideceğiz. Ama hep söylüyorum; milletimiz nerede olursa olsun, tanıdığı, bildiği, burada bir yanlış hareketlenme var vesaire gibi bilgileri aldığı anda, bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok çok büyük fayda var. İşimizi kolaylaştıracaktır. Çünkü en önemli istihbarat, insan istihbaratıdır ve bu istihbaratta da bu tür hareketlilikleri icabında apartmanında veya mahallesinde fark eden vatandaşlarım bunları emniyet teşkilatımıza bildirdiği anda buralardaki atılacak adımlar çok daha seri olacaktır, netice alıcı olacaktır. Bunu özellikle burada ifade etmek istiyorum."

"Bunu bir ispiyonlama olarak kimse değerlendirmesin, kimse bunu bu şekilde düşünmesin" diyen Erdoğan, istihbaratın önemli ayaklarından bir tanesinin bu olduğunu aktardı.

Erdoğan, "Bir numarasıdır. O da insani istihbarattır. Teknolojik istihbaratın çok daha farklı yerlerde, farklı bir şekilde değerlendirilmesi söz konusudur." şeklinde konuştu.

"SİLAHLI KUVVETLER VE POLİS TEŞKİLATINI TAMAMEN ARINDIRILMIŞ KABUL ETMİYORUM"

FETÖ ile yürütülen mücadeleye dikkat çeken Erdoğan, "Ben ne silahı kuvvetler en polis teşkilatımızın bunlardan tamamen arındırılmış kabul etmiyorum şu an" dedi.  

15 Temmuz’da İBB’nin gazi bir belediye olduğunu söyleyen Erdoğan, "Burada 17 şehidimiz ne yazık ki oldu. Az önce görüntüleri izlediğim zaman şok olmamak mümkün değil. Silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış, orada kendine yer bulmuş asker giysisi içindeki bu teröristleri şu arkamızdaki sütunlara sığınarak vatandaşlarımıza nasıl nokta atışı yaptıklarını o görüntülerde izleyerek, o talihsiz görüntüleri gördüm. Temenni ederim ki bundan sona bu tür şeylere rastlamayız. Temenni ederim bu gafiller aynı yanlışı bundan sonraki süreçte yapmazlar. Ben ne silahı kuvvetler ne polis teşkilatımızın bunlardan tamamen arındırılmış kabul etmiyorum şu an. Çalışmalarımız aynen devam ediyor. Bunu temizleyeceğiz, kararlılığımız kesindir" diye konuştu.

Kanun hükmündeki kararnamelerin de bu çalışmaya yönelik çıkartıldığını söyleyen Erdoğan, "Siyasi partilerimizin el ele vermek suretiyle TBMM’den ki bu meclis de gazi meclistir. Meclisin ne hale getirildiğini biliyorsunuz. Bu meclis, kendini saldırma cüretini gösteren teröristlere karşı her türlü yaptırım kararlığını alma kararlılığındadır. Sayın meclis başkanımın ortaya koyduğu tavırlar, o gece kapalı olmasına rağmen 100 kadar milletvekilimizin parlamentoya gelmesi suretiyle oradan dünya demokrasisine güzel bir ders vermişlerdir. Temenni ederim bazıları bundan nasibin alır" ifadelerini kullandı.

"İPE UN SERİYORLAR, BİDEN’A SÖYLEYECEĞİZ"

Erdoğan, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi sürecine ilişkin olarak, "FETÖ ile ilgili şu ana kadar 15 Temmuz öncesi ve sonrasına ait 85 koli dosya göndermiş bulunuyoruz. Dosyalar incelemeye başladıkların söylüyorlar. Ben bunları kendimiz için tatmin edici bulmuyorum. Suçlu iadesi noktasında bir taraf talep ediyorsa, bunu o kişi hangi ülkedeyse isteyen tarafa vermesi gerekir. İşin aslı budur. Burada ipe un seriliyor. Bunu açık net Biden’a söyleyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye’nin bugüne kadar Amerika’nın istediği her suçluyu iade ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Biz ‘belge bilgi gönderin öyle veririz’ asla dememişizdir. İstedikleri teröristleri vermişidir. Açık ve net Milli Güvenlik Kurulu’nun, hükümetimizin artık bir terör örgütü olduğuna karar verdiği bir örgüt başını biz isteyeceği, bu kadar belge bilgi sunacağız, hala burada ‘gerçekten bu mudur fail’ gibi yaklaşım bizim stratejik ortaklığımıza da gölge düşürmektedir. Çarşamba görüşmelerde bunları açarız" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.