1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. CANLI YAYINDA BOMBA PATLADI
CANLI YAYINDA BOMBA PATLADI

CANLI YAYINDA BOMBA PATLADI

CANLI YAYINDA BOMBA PATLADI

A+A-
Irak'ın Anbar vilayetinden yapılan bir canlı yayında yol kenarı bombası havaya uçtu.

Irak'ın Anbar ile Diyala vilayetlerinde meydana gelen çatışmalar ve bombalı saldırılarda 18 kişi hayatını kaybederken, Şii milislerle IŞİD arasındaki bir çatışma sırasında yapılan bir canlı yayında yol kenarı bombası havaya uçtu. Patlamanın etkisiyle muhabirin şaşkınlık yaşadığı görüldü. 

Irak ordusu ve Şii milislerin Anbar vilayetindeki IŞİD'e operasyon başlatmasının ardından vilayet ve civarında çatışmalar şiddetlendi. IŞİD Anbar'a bağlı Nuceyb ilçesindeki kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. İntihar eylemcisinin bomba yüklü aracı patlatması sonucu sınır muhafızlarından 3 polis hayatını kaybetti, kontrol noktasında hasar meydana geldi. Anbar'ın merkez kenti Ramadi'nin doğusunda yer alan Hasibe bölgesinde ise emniyet güçleri ile IŞİD militanları arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda Afgan asıllı olduğu belirtilen 4 keskin nişancı öldü.

Diyala'nın Bakuba kentine bağlı el-Halis kazasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi, en az 6 kişi yaralandı. Bakuba'nın doğusundaki Belde Zur'da düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı belirtilirken El-Mikdadiye kazasında ise ateşli silahla öldürüldüğü belirlenen 5 cansız beden bulunduğu kaydedildi.

AA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.