1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇARE BULMASI GEREKEN MAKAM ŞİKÂYET ETMEKLE MEŞGUL!
ÇARE BULMASI GEREKEN MAKAM ŞİKÂYET ETMEKLE MEŞGUL!

ÇARE BULMASI GEREKEN MAKAM ŞİKÂYET ETMEKLE MEŞGUL!

Her geçen gün biraz daha derinleşen ekonomik krizden, programsızlıktan, başıboşluktan farkında olmayan bir hükümetle karşı karşıyayız…

A+A-

30.05.2014
K.T. İNŞAAT  TAŞERONLARI BİRLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI


Ülkemizde yaşanan ve her geçen gün biraz daha derinleşen ekonomik krizden, programsızlıktan, başı boşluktan farkında olmayan bir hükümetle karşı karşıyayız.               

Maliye Bakanının beyanatları bütçe açıklarının büyüdüğü yolunda.

Maliye bakanı şikayet ediyor. Kime..? halk şikayetçi, maliye bakanı şikayetçi. Peki sorunu kim çözecek. Yıllardır önlenmesi için mücadele verdiğimiz kaçak ve kayıt dışı yaşam günden güne artmaktadır.                      

Bu sorunlara çare bulması gereken makam şikayet etmekle meşguldür.                

Peki, bu sorunları kim çözecek?. Üyelerimiz ve tüm iş dünyası onlardan sorunların acilen çözülüp ekonominin iyiye gitmesini sağlamalarını bekliyor. Şikayet etmelerini değil.. Bu gün kayıt dışılığın nedenlerini zararlarını ve çözümlerini içeren bir kitap yazan maliye bakanı neden bu sorunu çözmek için gerekli olan adımları atmıyor?. Kaçak ve kayıt dışı yaşam denetlenip kayıt altına alınması halinde, ülkemizde bırakın bütçe açıklarını kapatmayı, yatırıma kalacak kadar kaynak bulunmaktadır.                                   

İnşaat Taşeronları Birliği Sayın bakana kendi hazırladığı bu raporu hatırlatarak 1 yıldan beri maliye bakanlığı makamında bu reçeteyi neden uygulamadığını soruyoruz.

”KKTC’DE KAYITDIŞI EKONOMİ TANIMI, NEDENLERİ, YARATTIĞI SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI” bu raporu siz yazdınız sayın bakan. Ancak ne bu raporu ne yetkinizde olan yasaları ne de diğer denetleyici yasaları uygulamadığınız görülmektedir. Sayın bakan yalnızca şikayet yetmez. İnşaat Taşeronları Birliğine göre, Ülkemizde yaygın bir şekilde var olan ve toplumun büyük bir kesimi yanında ekonomimizi de zarara uğratan kaçak ve kayıtdışı yaşamı kontol altına alacak etkin denetim ve denetleme mekanizmasının uygulamaya konmamış olmasından kaynaklanmaktadır.                       

İnşaat Taşeronları Birliği sayın bakana yaptığı ziyaretlerde kaçak ve kayıtdışı yaşamın önlenmesi için işbirliğine hazır olduğunu önermesine rağmen dikkate alınmamıştır. Birliğimizin dikkate alınmaması bir yana sorunu yaratan nedenleri ortadan kaldıracak icraat konusunda hiçbir faaliyette bulunmaması bizleri düşündürmektedir.  Kaçak ve kayıtdışılık nedeni ve denetimsizlik sonucu günden güne küçülen ekonomimiz devlete vergi ödeyenleri de ödeyemez hale getirmiştir. Sayın, Maliye bakanı kayıt dışı ekonomiyi planlayıp çözüme ulaştıracağından bahsediyor.

Bir yıldır ne yapıyor?.                                                 

 Sayın Maliye bakanı iş dünyası, esnaf ve  özellikle inşaat sektörünün artık dayanacak gücü kalmamıştır. Öneriyoruz, tüm iş ve üretim alanlarını, inşaat sektörünü etkin bir şekilde denetleyip denitim altına alacak olan ve zabıta gibi çalışacak bir yapıyı oluşturun. Kaçak ve kayıtdışı yaşam çok kısa sürede biter.  

İnşaat Taşeronları Birliği Yönetim Kurulu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.