1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇARESİZCE YARDIM BEKLİYORLAR!
ÇARESİZCE YARDIM BEKLİYORLAR!

ÇARESİZCE YARDIM BEKLİYORLAR!

Sokakta kaldılar!

A+A-

Dikmen’de Rençbereli ailesinin yaşadığı iki odadan oluşan sosyal konut arsalarındaki ev, pazar günü ‘inşaat ruhsatı’ olmadığı için yıkılacak

Gülsüm KANCA

Dikmenli Rençbereli ailesinin 1999 yılından beri kendi imkanlarıyla sosyal konut arsalarına yaptığı iki odadan oluşan evleri, ‘inşaat ruhsatı’ olmadığı için 5 Mart Pazar günü mahkeme kararıyla yıkılacak. Asgari ücretle geçinmeye çalışan Rençbereli ailesi ise, gidecek yerleri olmadığını belirterek yetkililer veya hayırseverlerden yardım bekliyor.

56 yaşındaki Gülşen Dağda Rençbereli, inşaat ruhsatları olmadan yaptıkları evin yıkım kararına tepki göstererek isyan etti.

Gülşen Dağda Rençbereli 1998 yılında aldığı sosyal konut arsasına maddi durumu olmadığı için, 1999 yılında dönemin belediye başkanından onay alarak iki odalı evin inşaatını yaptıklarını söyledi.

2015 yılında evin kaçak inşaat olduğuna dair bildiri geldiğini anlatan Rençbereli, kendisine evin yıkılması için dava açıldığını belirterek “Elektriğim, suyum var, emlak vergimi ödüyorum, sisteme kayıtlıyım, nasıl oluyor da bina kaçak oluyor?” diye sordu. Bir yıldır çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Rençbereli, evin yıkılmasının şart olduğunu, inşaat izni alınarak yeniden konut yapılması gerektiği cevabını aldığını ifade etti.

“Bu ev yıkılsa da, ben buradan çıkmam”

40 metrekare genişliğinde iki odada yıllarca yaşayan ve çocuklarını büyüten Rençbereli, 1 yıldır süren davayı kaybettiğini, 5 Mart Pazar günü evinin yıkılacağını belirterek “Biz nerede kalacağız?” diye sordu.

Rençbereli, “Bu ev yıkılsa da ben buradan çıkmam, gerekirse bu ev benim mezarım olsun. Nerede kalacağımı düşünmeyen devlet bana sahip dahi çıkamıyor. Kendi vatandaşını mağdur ediyor” diyerek yetkililere isyan etti.

Bir asgari ücretle geçinmeye çalıştıklarını anlatan Gülşen Rençbereli, şeker hastası olduğunu, yaklaşık 400 Türk Lirası ilaç faturası ödediğini söyledi. Son zamanlarda yaşadığı stresle birlikte hastalığının daha da ilerlediğini anlatan Rençbereli, evi olmadan nasıl yaşayabileceğini bilemediğini dile getirdi.

Güney Kıbrıs’tan göç ettiklerini anlatan Rençbereli, KKTC vatandaşı olarak büyük haksızlığa uğradığını, çaresiz bırakıldığını söyledi.

Ne yapacağını bilemediğini anlatan Gülşen Rençbereli, “Kelimelerin bittiği yerdeyim, çaresizim, sesimi lütfen duysunlar, hayırsever iş insanlarına da sesleniyorum, beni evsiz bırakmayın” dedi.

KKTC’nin sadece zenginlerin yaşayabileceği bir ülke olduğunu dile getiren Rençbereli, sokakta veya çadırda yaşamını sürdüreceğini vurguladı.

Polis gelse de evini yıktırmayacağını söyleyen Gülşen Rençbereli, yıkıma gelen ekiplere direneceğini açıkladı.

Rençbereli, “Bana evi yık, kiraya çık diyorlar, ortalama bir ev 300 Sterlin, asgari ücretle bu kirayı nasıl ödeyebilirim?” diye sordu.

Dikmen Belediyesi’ne, Girne Kaymakamlığı’na ve Girne polisine seslenen Rençbereli, “Ben bu evden çıkmayacağım, ben sokakta yaşayamam” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.