1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CARETTA CARETTA HAYATA DÖNDÜ
CARETTA CARETTA HAYATA DÖNDÜ

CARETTA CARETTA HAYATA DÖNDÜ

Caretta Caretta hayata döndü

A+A-

Denize 100 metre mesafede, eski bir taşocağının oluşturduğu havuza hapsolan Caretta Caretta, Güzelyurt Balıkçılar Birliği, Avcılık Federasyonu ve Cyprus Underwater Explorers’in ortak operasyonu ile kurtarıldı

Güzelyalı bölgesinde denizin 100 metre açığında eski bir taş ocağının oluşturduğu havuzda mahsur kalan bir Caretta Caretta, ortak bir operasyonla ölümden kurtarıldı.

Konunun polis tarafından doğaseverlerin bilgisine getirilmesinin ardından Güzelyurt Balıkçılar Birliği, Avcılık Federasyonu ve Cyprus Underwater Explorers, mahsur kalan deniz kaplumbağasını kurtarmak için operasyon başlattı.

1-20170603101522.jpg

Caretta Caretta önce ağla çekilmek istendi ancak havuzun beklenenden büyük olması buna imkan vermedi. Cyprus Underwater Explorers balıkadamları, derin ve bulanık su ile dolu havuza dalarak kaplumbağayı ağlara aktardı.

Zorlu bir uğraşın ardından kaplumbağa mahsur kaldığı ve kurtarılmasa yaşamını sonlandıracağı havuzdan çıkarıldı.

Sağlık kontrolü yapılarak denize bırakıldı

Taşkent Doğa Parkı ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Caretta Caretta’dan kan, doku ve deri örnekleri alındı. Caretta Caretta’ya çip takıldıktan sonra Güzelyalı plajından açık denize gönderildi.

İki yıldır orada

İddialara göre deniz kaplumbağası 2 yıldır orada hapis hayatı yaşıyordu. Bölgede çalışan bir kişi geçen Ağustosta beri Caretta Caretta’nın kurtarıldığı çukurda olduğunu ifade etti.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.