1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CARETTA-CARETTA YUVALARI ÜZERİNE BARAKA!
CARETTA-CARETTA YUVALARI ÜZERİNE BARAKA!

CARETTA-CARETTA YUVALARI ÜZERİNE BARAKA!

Denizde sörf sporunu yapmak için

A+A-

Akdeniz Köyü kumsalına dün ahşaptan yapılma bir baraka yerleştirildi. Dalgalara çok yakın bir mesafede yerleştirilen bu barakanın kumsala ve caretta-caretta yuvalarına zarar vereceği düşünülüyor.

Kumsala yerleştirilen barakanın gençlerin denizde sörf sporunu yapmak için kullanılacağı öğrenildi. Daha da önemlisi bu barakanın buraya yerleştirilmesine kimin izin verdiği henüz bilinmiyor. Ancak öğle saatlerinde Akdeniz köyü içinden TIR ile götürülürken görüntülenen ahşap baraka akşam saatlerinde haber yayına hazırlanırken sahile kumulların üzerine yerleştirildi. Olayın duyulmasının ardından Çevre Platformu Üyesi Ayşe Dönmezer konu hakkında görüş bildirdi.

Akdeniz, Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde

Ayşe Dönmezer Akdeniz Köyü bölgesinin Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) olduğunu, çok değerli “Kral Mezarları” bulunduğunu ve bu bölgenin 3. derecede sit alanı olduğuna ifade etti. Dönmezer, “böyle bir şeye izin verildiğine ve gerçekleştiğine inanmak istemiyorum” dedi. Karpaz’da da aynı şeylerin yapıldığını ve emsal yapılaşmalara yol açtığına dikkat çeken Ayşe Dönmezer, bunların yaşanmaması için Çevre Bakanlığı’nın üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Akdeniz ormanlarının da yeşil örtü açısından zenginliğine işaret eden Dönmezer, bu bölgelerde sık araç trafiği yaşanması durumunda yangın tehlikesi riskinin artacağını ifade etti.

Bakan konuya müdahale etti
Haberimizin yayına hazırlandığı sırada temas kurduğumuz Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, konunun kendisine geç ulaştığını, o bölgenin ÖÇKB içinde kaldığını, dolayısıyla kumsala böyle bir baraka konulmasının kabul edilemez olduğunu ve konuyu araştıracağını söyledi. Bakan Bakırcı konulan bu barakanın derhal oradan kaldırılacağı konusunda söz verdi.

Gençlerin spor yapması konusunda her zaman olanakların sağlanması yönünde olduklarını ancak Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nin de yasalar doğrultusunda korunacağını da herkesin bilmesi gerektiğine işaret etti.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.