1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇARPIŞMALARIN SEBEBİ TÜRKLER
ÇARPIŞMALARIN SEBEBİ TÜRKLER

ÇARPIŞMALARIN SEBEBİ TÜRKLER

Çarpışmaların Sebebi Türkler

A+A-

Rum Kilisesi Başpiskoposu II.Hrisostomos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, çözüm planını referanduma getirmeyi başaramayacağını ifade etti.

Simerini gazetesine göre Başpiskopos II.Hrisostomos, bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, daha ilerlemiş Türk uzlaşmazlığı nedeniyle, çözüm planını referanduma getirmeyi başaramayacağını ifade etti.

Türkiye’nin, Kıbrıs’ta Türk devleti yaratma ve demografik yapıyı değiştirme hedefini sürdürdüğünü ileri süren Başpiskopos II.Hrisostomos açıklamasında ayrıca çözümün, Kıbrıslılarla evlenenlerinin haricinde, TC kökenli vatandaşların ayrılmasını öngörmesi gerektiğini de savundu.

Yabancıların Kıbrıs sorununu bilmediklerini zira kendilerine hiçbir zaman sorundan bahsetmediklerini ifade eden II.Hrisostomos, uluslararası unsurun, Kıbrıs sorununun toplumlararası olduğunu sandığını, bunun aksine sorununun ulusal bir mesele olduğunu belirtti.

II.Hrisostomos, “bunlar  halkımızın, Müslümanların ve Hıristiyanların, kavga edip ayrıldıklarını sanıyorlar aslında durum böyle değil” dedi.

Başpiskopos II.Hrisostomos, “Türk saldırıları vardı, bizim söylediğimiz, toplumlararası çarpışmaların yanlış olduğudur, Türkler bize saldırınca kendimizi savunmak için tepki gösterdik. Başka ne yapmamız gerekirdi? Bu acı bir gerçek” ifadelerini de kullandı.

II.Hrisostomos, halkın, hiçbir şeyden suçlu olmadığını, barış ve uyum içinde yaşadığını, kendilerinin aynı güzel günleri arzuladıklarını belirtti.

kıbrıspostası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.