1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇARPMA HIZI 100 KM ÜZERİNDEYDİ
ÇARPMA HIZI 100 KM ÜZERİNDEYDİ

ÇARPMA HIZI 100 KM ÜZERİNDEYDİ

Asya Rıdvanoğlu'na aracıyla çarparak ölümüne sebep olmakla suçlanana Ali Aziz Zenginses'le ilgili davada savunma makamı da uzman tanık getirdi.

A+A-

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde yaya olarak yolu geçmeye çalışan Asya Rıdvanoğlu'na otomobiliyle çarparak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses'le ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada savunma makamının uzman tanığı Doç.Dr.Erhan İlhan Konukseven kaza sırasında süratin 100 kilometreden fazla olduğunu söyledi.

Taraflar beyanlarını verecek.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada önceki gün iddia makamının davasını kapattığı beyanının ardından dün sıra savunma makamına geçti.

Savunma makamına sıra geldiğinde ilk olarak sanık Ali Aziz Zenginses sanık kutusundan yeminsiz beyan yaptı.Ardından ise savunma iki tanık dinleterek savunmasını kapattığını beyan etti.İddia makamı 30 Mart Pazartesi günü beyanları yapacak ve dava karara bağlanacak.

Zenginses:Çok üzgünüm..                                                                                                                             

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran,Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Altan Erdağ ile Avukat  Ezer Ersoy hazır bulundu.

İlk olarak sanık Ali Aziz Zenginses sanık kutusundan yeminsiz beyan verdi.Zenginses ‘Kızı karşıdan karşıya koşarken 3-4 metre kala gördüm.Her şey  bir anda meydana geldi.Çok süratli gitmiyordum.Çarptıktan sonra 15 metre ileride durdum.Kaza sonrası kaçmak isteseydim kaçardım.Kaza mahalline dönmek istedim ama aşırı şekilde korktum ve panik oldum.Çok üzgünüm,hem de çok’şeklinde beyan verdi.

Uzman tanık şahadet verdi.

Savunma makamının ilk tanığı ODTÜ’de Makine Mühendisliği Bölümünde görev yapan öğretim üyesi Doç.Dr.Erhan İlhan Konukseven oldu.Konukseven kaza yapan aracın süratiyle ilgili hazırladığı raporu mahkemeye sundu.

Konukseven ilk olarak Köseoğlu Market’ten alınan olay gecesi görüntülerini ve sonra gündüz alınan ayni kamera görüntlerini incelediklerini daha sonra da arabanın teknik özelliklerini ele aldıklarını kaydetti.Çemberden çembere caddenin uzunluğu bin 20 metre olarak hesapladıklarını kaydeden Doç.Dr. Konukseven çemberden kazanın olduğu yere olan mesafeyi hesapladıklarını anlattı.

Sanığın kulandığı arabanın 2007 model olduğunu ve yıpranma payınıda hesaba kattıkları zaman 20 km süratle çembere girdiği zaman  çarpma noktasına kadar olan mesafeye kadar en fazla saatte 125 ile 135km’ye ulaşabileceği bulgusana vardıklarını belirten Konukseven aracın bu mesafade daha fazla sürate ulaşamayacağını kaydetti.

Konukseven daha sonra iddia makamı adına davayı yüreten Kıdemli Yargıç Ergül Kızılokgil’in sorularını yanıtladı.İddia makamının ‘eğer çembere daha süratlli girilirse bu hız değişir mi?’sorusuna Konukseven ‘ evet değişir ancak aracın daha süratli çembere girme olasılığı düşük’şeklinde yanıt verdi.

İddia makamının bir diğer sorusu ise ‘saatte 135 km hızla giden bir otomobil,15 metre gibi kısa bir mesafeden durabilir mi?’ sorusuna ise Konukseven ‘hayır duramaz’cevabını verdi.İddia makamının ‘olay sonrası aracın çarptığı kızın fotoğraflarını gördünüz mü?’sorusuna ise ‘evet gördüm,bir insanın bu hale gelebilmesi için 100 kilometreden fazla hızlı olması gerekir’şeklinde yanıt verdi.

20 yaşında bir gencin Akademisyon yapabilecek bir durumda olduğunu (göz merceğinin bakılan cismin uzaklığının ve yakınlığına göre incelip kalınlaşması) belirten doktor 40 yaş üzerindeki kişilerde bu durumun azaldığını belirtti.Dr.Tünay Beton alkol alan kız arkadaşıyla kavga edip hızlı araç süren bir kişinin karşısındaki 1.62 boyundaki bir objeyi gözlüksüz de görebildiğini,24 metre uzaklığındaki araba plakasını okuyabileceğini savundu.

Pazartesi hitaplar yapılacak

Savunma makamının son tanığının ardından Avukat Altan Erdağ,savunmalarını kapattığını ve hitaplar için kısa zamana ihtiyaçları olduğunu beyan etti.İddia makamı adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil de bu beyana itirazı olmayacağını ve hitaplar için zamana ihtiyaçları olacağını mahkemeye belirtti.

Mahkeme Başkanı Ömer Güran da bu beyanları dikkate alarak oturumu devam etmek üzere 30 Mart 2015 Pazartesi gününe tehir etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.